8 Metode pentru pornirea Panoului de control în Windows 10

Windows 10 are o nouă aplicație Setări care înlocuiește Setări PC din Windows 8.1 și dorește să înlocuiască și mai vechiul Panou de control cu care suntem obișnuiți din versiunile vechi de Windows. Din păcate nu reușește să înlocuiască cu adevărat Panoul de control deoarece multe setări și aplicații Windows au rămas doar în Panoul de control și nu se găsesc în Setări. Pe lângă asta, Microsoft au decis să ascundă puțin Panoul de control iar unii utilizatori vor avea dificultăți în a îl porni. Pentru a evita această problemă, am decis să creăm acest ghid în care detaliem toate metodele pentru pornirea Panoului de control în Windows 10:

1. Utilizează căutarea ori Cortana

Una din cele mai rapide metode pentru a porni orice în Windows 10 este folosirea căsuței de căutare oferite de Cortana. Faceți clic în căsuța respectivă și începeți să tastați cuvintele "panou control". Apoi, apăsați pe rezultatul de căutare Panou de control. De asemenea, dacă folosiți Cortana în limba engleză, dictați comanda: "Open Control Panel" ("Deschide Panoul de control").

2. Folosește meniul WinX

Nouă ne place foarte mult să folosim meniul WinX. Cum îi spune și numele, pentru a îl deschide apăsați pe tastatură Windows + X simultan. De asemenea, puteți și să faceți clic dreapta pe butonul Start pentru a-l accesa ori să apăsați lung pe el, dacă aveți un dispozitiv cu touch. În meniul WinX, apăsați pe scurtătura Panou de control.

3. Folosește scurtătura Control Panel din colecția noastră

Noi am creat o scurtătură pentru Control Panel (Panoul de Control) și am oferit-o în colecția noastră: Descarcă cea mai mare colecție de scurtături pentru Windows.

Extrageți scurtătura din colecție și folosiți-o cum doriți.

4. Folosiți scurtătura Panou de control din Meniul Start

O metodă mai lentă pentru a porni Panoul de Control este să apăsați pe butonul Start. Apoi, apăsați pe Toate aplicațiile și derulați lista până găsiți folderul Sistem Windows. Apăsați pe el și apoi pe scurtătura Panou de Control.

5. Fixați Panoul de control la Meniul Start

Pentru a accesa rapid Panoul de Control, căutați-l folosind prima metođă descrisă în acest ghid. Apoi, faceți clic dreapta sau apăsați și țineți apăsat pe rezultatul de căutare oferit.

În meniul pentru clic dreapta, apăsați pe "Fixați la Start".

Panoul de Control este acum fixat la Meniul Start.

6. Fixați Panoul de control la bara de activități

Căutați după Panoul de Control așa cum v-am arătat în prima metodă din acest ghid și faceți clic dreapta pe rezultatul de căutare afișat ori apăsați și țineți apăsat pe el. În meniul conextual, apăsați pe "Fixati la bara de activități".

Panoul de Control este acum fixat pe bara de activități.

7. Folosește fereastra Executare

Apăsați Windows + R pe tastatură pentru a deschide fereastra Executare. Aici, tastați control panel și apăsați Enter sau apăsați pe OK.

Panoul de Control va fi pornit.

8. Adăugați bara de instrumente Desktop la bara de activități

Această metodă este mai puțin intuitivă dar poate fi utilă pentru anumiți utilizatori. Ea presupune adăugarea unei noi bare de instrumente.

Mai întai faceți clic dreapta pe bara de activități sau apăsați lung pe ea. În meniul care se deschide, apăsați pe Bare de instrumente și apoi pe Desktop.

Bara de instrumente Desktop este adăugată la bara de activități. Apăsați pe ea și apoi pe Panou de control. Se va deschide un meniu cu scurtăturile din Panoul de Control.

Concluzie

Acestea sunt metodele pe care le-am găsit pentru a porni Panoul de Control în Windows 10. Unele sunt mai rapide decât altele și sper că vă vor fi utile. Dacă știți și alte metode, nu ezitați să le împărtășiți folosind formularul de comentarii de mai jos. Ceilalți utilizatori de Windows 10 le vor aprecia cu siguranță.