Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 11 - 17 iulie 2016

Săptămâna aceasta aflăm că previziunile Microsoft de a avea Windows instalat pe un miliard de dispozitive până la jumătatea anului 2018 s-ar putea să nu se îndeplinească și că Microsoft Edge pentru PC-uri este singurul browser web capabil să redea conținut Full HD pe Netflix. În schimb, avem și vești proaste - Edge nu va primi suport pentru extensii pe platforma mobilă Windows 10 Mobile, urmare a ieșirii acestei platforme de pe lista de priorități a Microsoft. Pentru mai multe noutăți și știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii din ecosistemul Microsoft:

Planul Microsoft privind Windows 10 nu va avea rezultatele dorite - Deși este, poate, cel mai bun sistem de operare creat vreodată de Microsoft, Windows 10 se pare că nu va reuși să ajungă pe un miliard de dispozitive până în luna iunie a anului 2018, așa cum au anunțat oficialii companiei la prezentarea sa. Acest lucru se datorează în principal faptului că, la acel moment, compania nu a luat în considerare eșecul Windows 10 pe piața de smartphone-uri. Și, cu toate acestea, Windows 10 are o creștere record comparativ cu versiunile anterioare de Windows. Dacă vrei să știi mai multe detalii și previziuni despre viitorul Windows 10, citește acest articol.

Microsoft Edge este singurul browser cu suport pentru materiale Full HD pe Netflix - Spre deosebire de concurență, Microsoft Edge se pare că este capabil să redea serialele și filmele de pe Netflix la rezoluții Full HD 1080p, în timp ce alte browsere nu sunt capabile să redea conținutul media decât la o rezoluție maximă de 720p. Ală de ce, în această știre.

Microsoft lansează Skype for Linux Alpha și opțiuni de apel din Chrome pe Chromebooks - Noua versiune vine cu o interfață schimbată și permite realizarea de apeluri audio/video către clienții Skype de pe Windows, Mac, iOS și Android. Totodată, există posibilitatea de a folosi opțiunile de apelare video Skype direct din Chrome de pe Chromebook.

La Table Kineti este o tabletă gigant cu Windows 10 pe post de masă - Dacă ți-ai dorit vreodată să citești, să te uiți la un film sau să navighezi pe internet direct de pe măsuța de cafea, ei bine, acum poți. La Table Kineti este un gadget și o piesă de mobilier impresionantă, iar dacă nu ne crezi, urmărește clipul video de mai jos:

Bundle-ul HP Elite X3 cu Windows 10 costă cam 1200 EUR - Știm deja că HP Elite X3 - cel mai așteptat smartphone cu Windows 10 Mobile din ultimul timp - va costa aproximativ 699 de euro. Acum aflăm că bundle-ul format din smartphone, dock, ecran și tastatură va costa în jur de 1200 de euro.

Lenovo pregătește un telefon cu Windows - Teoretic, Lenovo ar fi trebuit să producă un smartphone cu Windows încă de acum patru ani. Deși, din diverse motive, acesta nu a mai apărut, se pare că în cele din urmă Lenovo va produce în sfârșit primul său smartphone cu Windows. Se pare că este vorba despre un smartphone adresat în principal mediului de afaceri și va apărea undeva în luna octombrie, exclusiv în Japonia. Poți să găsești mai multe informații despre el, în această știre.

Browserul Edge nu primește extensii pe Windows 10 Mobile - Urmare a faptului că Windows 10 Mobile nu mai este o prioritate pentru Microsoft, Edge nu va mai primi suport pentru extensii în acest sistem de operare. O veste proastă pentru fanii Windows 10 Mobile, în special pentru cei ce folosesc modul Continuum. Găsești mai multe detalii în acest articol.

Nici măcar Angry Birds nu va mai exista pe Windows Phone - Este încă o veste proastă pentru utilizatorii de smartphone-uri cu Windows dar, din păcate, este oficial. Jocurile Rovio vor putea fi în continuare descărcate și utilizate pe smartphone-urile cu Windows, însă dezvoltarea jocurilor pe acest sistem de operare nu se mai află pe lista de priorități ale companiei. Cu alte cuvinte, jocurile nu vor mai primi update-uri.