Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 12 - 18 Decembrie 2016

Săptămâna aceasta am aflat că anul viitor, navigatorul web Microsoft Edge din Windows 10 nu va rula în mod automat conținutul creat cu Adobe Flash, iar Skype știe deja să traducă și convorbiri telefonice în timp real, nu doar convorbiri între utilizatorii de Skype. De asemenea, acum avem și aplicația Dropbox disponibilă în mod oficial pe Xbox One. Pentru mai multe detalii dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft și Google te vor ajuta să scapi de conținutul Flash nedorit - Conținutul Flash va avea mai puține șanse să-ți pună în pericol calculatorul, mulțumită viitorului Windows 10 Creators Update.

Apar primele aplicații Windows 10 compilate pe ARM64: PuTTY și 7-ZIP - La foarte puțin timp după ce s-a anunțat că viitorul Windows 10 Creators Update va avea opțiuni de folosire a aplicațiilor desktop x86 pe sistemele cu procesoare ARM, au apărut și primele aplicații compilate, care par să funcționeze bine.

Skype a învățat să vă traducă conversațiile telefonice în timp real - Mometan doar în beta, noua versiune de Skype care poate fi experimentată de membri programului Windows Insider, vă traduce conversațiile clasice la telefon, atâta timp cât acestea se desfășoară prin intermediul Skype și aveți Skype Credit pentru a le iniția.

Mai mulţi miliardari, în frunte cu Bill Gates, lansează un fond care va investi în surse de energie verde - Bill Gates, susţinut de alţi miliardari din sectorul tehnologic şi alte domenii, a anunţat un nou fond de investiţii, numit Breakthrough Energy Ventures. Acesta va avea o valoare de 1 miliard de dolari şi va investi în surse de energie verde, regenerabile.

Dropbox pentru Xbox One te ajută să-ți vezi pozele pe consolă - Xbox One, cel puțin momentan, este cea mai bine vândută consolă, iar cu aplicația Dropbox a devenit semnificativ mai utilă.

VIDEO: Nokia Lumia 520 cu Android 7.1 Nougat - Prin intermediul unei instalări de CyanogenMod 14.1, un programator ne-a arătat cum rulează Android 7.1 Nougat, chiar și în split-screen multitasking, pe un telefon cu procesor dual-core de 1 GHz și memorie RAM de 512 MB.

Microsoft pune bazele unei tehnologii care să-ți urmărească privirea - Realitatea augmentată și cea virtuală sunt puncte de interes pentru Microsoft, care lucrează la o tehnologie de urmărire a privirii.

Avem un update de Windows 10 pentru PC si Mobile: build 14393.576 - Microsoft a lansat un pachet de update-uri pentru versiunea oficială de Windows 10 Anniversary Update ce aduce build-ul de test la numărul 14393.576.