Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 18 - 24 Aprilie 2016

A fost o săptămână mai lentă pentru Microsoft, în care am aflat cele mai proaspete rezultate financiare ale companiei. Din păcate, există semnale negative, rezultatele nefiind atât de bune pe cât și-ar dori CEO-ul companiei. De asemenea, am aflat că Microsoft a încetat producția pentru consola Xbox 360 și că vom avea curând VLC Player drept aplicație universală pentru Windows 10, ce va merge atât pe PC, cât și pe Xbox One și pe smartphone-urile cu Windows 10 Mobile. Pentru a afla mai multe detalii dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

A rticole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Rezultate Microsoft: semnale negative, dar și creștere - Microsoft a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul trei al anului lor fiscal, încheiat la 31 martie 2016. Rezultatele arată și o slăbiciune pentru industria tech americană, dar și semnale pozitive.

Producția lui Xbox 360 a fost oprită - La aproape 11 ani de la lansarea lui Xbox 360, Microsoft a oprit producția legendarei console.

Microsoft pornește concursul Continuum App UI și oferă premiu un Surface Pro 4 pentru o idee faină - Dacă aveți vreo idee despre vreo aplicație Continuum și ați schițat deja o interfață care să pună în valoare conceptul Continuum atunci trebuie neapărat să intrați în Continuum UI Design Challenge. Încă nu v-a venit inspirația, nicio problemă, mai aveți timp până pe 6 mai ca să vă înscrieți în concurs.

VLC confirmat pentru lansare pe Windows 10 și Xbox One - Se pare că odată cu suportul pentru aplicații universale de Windows 10 va veni și celebrul player video VLC, acesta urmând să fie lansat în curând pe Windows Store.

Skype funcționează acum fără plugin-uri, dar numai în Edge - Skype va funcționa de acum încolo în Microsoft Edge fără a avea nevoie de pluginuri sau alte elemente.

Microsoft Translator traduce text din imagini în timp real - Prin intermediul Microsoft Translator, gigantul din Redmond se asigură că ne va fi din ce în ce mai greu să optăm pentru Google Translate dacă vrem să facem o traducere rapidă.