Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 18 - 24 Ianuarie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au reușit performanța de a vinde toate biletele disponibile pentru conferința Build 2016, într-un minut, deși prețul unui bilet începe de la 2195 de dolari. În plus, am aflat că cele mai noi procesoare de la Intel și AMD vor funcționa doar cu Windows 10 și nu veți putea instala sisteme de operare mai vechi pe PC-urile pe care le veți cumpăra în viitor. Pentru mai multe detalii dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Biletele la conferința Microsoft BUILD vâdute în mai puțin de un minut! Microsoft redevine cool pentru dezvoltatori - Cu toate că prețul unui bilet a început de la 2195 USD, locurile la Microsoft BUILD 2016 s-au epuizat în mai puțin de un minut. Foarte tare, nu-i așa?

Noile procesoare Intel și AMD vor funcționa doar cu Windows 10 - Cel mai nou set de măsuri prin care Microsoft vă obligă să faceți tranziția la Windows 10 include compatibilitatea cu procesoarele AMD și Intel din viitorul apropiat. Aflați detalii în această știre.

Următorul smartphone Microsoft ar putea fi Lumia 650 cu ramă metalică și specificații entry-level - Presa a intrat în posesia unor informații confidențiale care sugerează că Lumia 650 va fi anunțat și lansat pe 1 februarie. Acesta ar trebui să fie un model la limita dintre entry-level și mid-range, cu o construcție ceva mai specială și cu capabilități de bază din toate punctele de vedere.

Skype pentru Android va putea programa apeluri și deschide documente Office - De acum înainte, Skype pentru Android va putea deschide documente Office, precum listele din Excel și pagini Word, iar cei cu programul zilnic încărcat vor putea programa apelurile când vor dori.

PowerPoint Mobile pentru tabletele Windows 10 va primi suport de colaborare în timp real în cadrul Office 365 - După ce Word 2016 a primit opțiunile de colaborare în timp real pe Windows, se pare că acum e rândul PowerPoint Mobile să primească așa ceva, dar numai pentru versiunile instalate pe tabletele cu Windows 10. Prin intermediul acestei opțiuni, mai mulți utilizatori vor putea să lucreze în același timp, pe același document, schimbările fiind vizibile în timp real.

Tastatura Word Flow de pe Windows Phone ajunge și pe iOS - Word Flow oferă posibilitatea de tastare obișnuită, apăsând fiecare buton în parte, cât și funcții de genul „swipe”, pentru „desenarea” cuvintelor. Pentru a instala Word Flow pe iOS este necesar în acest moment un cont în programul Windows Insiders și un iPhone 5S sau mai nou, însă cei care vor să se înscrie acum nu au accesul garantat.

Microsoft donează echivalentul unui miliard de dolari în servicii de cloud ONG-urilor - Nimeni din America nu dă bani cuiva în mod direct, mai ales când vine vorba de sume atât de mari. Totuși, printr-un gest filantropic, Microsoft a decis să ofere servicii de cloud în valoare de un miliard de dolari unui număr de 70.000 de ONG-uri și 900 de cercetători universitari.

Clientul de Instagram 6tag primește UI de rezoluție mai mare pentru Lumia 950/950 XL - Posesorii de Microsoft Lumia 640 XL, Lumia 950 și Lumia 950 XL pot să aplice cel mai nou update pentru 6tag - cel mai bun client de Instagram pentru Windows 10 Mobile și Windows Phone. Aflați ce este nou în această actualizare, din această știre.

Continuum pe Windows 10 Mobile, în curând și pe smartphone-uri mid-range - Recent, a fost adăugat pe lista de chipset-uri compatibile cu funcția Continuum de pe Windows 10 Mobile și un model mid-range, sugerând că foarte curând vom putea transforma și telefoanele mai ieftine în PC-uri.

Sperăm că v-a plăcut recapitularea acestei săptămâni. Dacă aveți comentarii, nu ezitați să folosiți formularul de mai jos.