Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 18 - 24 iulie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au prezentat cele mai recente rezultate financiare ale companiei și, pe finalul campaniei de upgrade gratuit la Windows 10, ne-au reamintit motivele principale pentru care ar trebui să profitați de ofertă acum, până nu ajunge să expire la începutul lunii august. De asemenea, am aflat detalii despre proiectul Lumia 1030 - un smartphone cu 3D Touch care nu a mai fost lansat niciodată pe piață. Dacă vreți să aflați mai multe despre toate acestea, dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft propune 10 motive pentru upgrade-ul la Windows 10, înaintea expirării perioadei de gratuitate - Cu zece zile înainte de expirarea ofertei de upgrade gratuit la Windows 10, Microsoft România aduce în atenția utilizatorilor 10 dintre beneficiile pe care cea mai nouă versiune a sistemului de operare le aduce.

Detalii complete despre Nokia McLaren aka Lumia 1030, produsul rămas în stadiul de prototip - Despre Nokia McLaren aka Lumia 1030, smartphone-ul Nokia cu 3D Touch ce nu a mai văzut lumina zilei știm deja destul de multe lucruri: că a avut un display de 5,5 inci, că avea lentile Zeiss și că avea implementată o tehnologie 3D Touch. Acum avem însă ocazia să vedem chiar un review complet, inclusiv un material video, în care Windows Central ne oferă tot ceea ce trebuie să știm despre acest smartphone.

Acțiunile Microsoft au crescut cu 7% după anunțul rezultatelor financiare din ultimul trimestru fiscal - Gigantul IT american Microsoft a înregistrat în al patrulea trimestru fiscal, încheiat la data de 30 iunie, venituri totale de 22,6 miliarde dolari, peste așteptările analiștilor, datorită creșterii cererii pentru soluțiile cloud, scrie presa internațională.

Skype nu mai este suportat pe dispozitivele cu sistem Windows Phone și versiunile mai vechi de Android - Microsoft face o surpriză neplăcută posesorilor de telefoane cu sistem Windows Phone, sau versiuni mai vechi de Android, nemaioferind suport pentru aceste platforme în versiunile viitoare ale aplicației Skype.

Noul Skype UWP disponibil pentru insiderii de Windows 10 Mobile - L-am așteptat ceva, dar uite că a venit. Din această săptămână, clientul Skype în versiunea Universal Windows Platform pentru Windows 10 Mobile (Insider Preview) este disponibil pentru descărcare.

Microsoft Edge vine cu un avantaj major pentru abonații Netflix - În speranța că va atrage un număr semnificativ de utilizatori, browser-ul Microsoft Edge vine cu un avantaj semnificativ în fața concurenței atunci când vine vorba de Netflix.

Windows 10, criticat în Franța pe motiv că sunt colectate prea multe date despre utilizatori - Windows 10 a intrat în vizorul CNIL, autoritatea franceză de protecție a datelor, pe motiv că ar colecta mult prea multe date personale despre tot ce fac utilizatorii.

Windows Camera primește opțiunea Panorama pe Windows 10 Mobile Insider Preview - Tocmai ce a ieșit o actualizare pentru Windows Camera, actualizare ce aduce opțiunea de Panorama pentru utilizatorii de Windows 10 Mobile Insider Preview și cei de pe PC.

Microsoft Stream este o alternativă la YouTube pentru medii business - În cazul în care erați în căutarea unui serviciu de streaming pentru promovarea unor clipuri de business, noul Microsoft Stream s-ar putea să fie soluția perfectă.