Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 19 - 25 Octombrie

Săptămâna aceasta am aflat când vine următoarea actualizare importantă pentru Windows 10 și ce va aduce nou. De asemenea, avem noutăți (unele nu tocmai pozitive) despre Microsoft Edge dar și vești despre noi telefoane interesante cu Windows 10 Mobile care vor fi lansate până la finalul anului. Citiți recapitularea acestei săptămâni pentru a afla ce se petrece în ecosistemul Microsoft:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai importante știri ale săptămânii, din universul Microsoft:

Următoarea versiune majoră de Windows vine luna viitoare - Cu toate că Microsoft a renunțat la titulatura de service pack, un upgrade semnificativ al funcționalității va fi lansat luna viitoare pentru Windows 10.

Microsoft a concediat 1.000 de angajați, poate fi un nou val de restructurări - Microsoft a concediat miercuri, aproximativ 1.000 de angajați, ca parte a unui program de reducere a costurilor, potrivit unor surse apropiate situației.

Microsoft Band 2: 11 senzori și o singură brațară - Pentru cei curioși despre Microsoft Band 2, aici găsiți mai multe informații despre setul de 11 senzori din dotare plus autonomia de aproape 2 zile.

Microsoft nu vrea să schimbăm Edge cu un alt browser - O abordare mai puțin fericită: Microsoft încearcă acum să țină cât mai mulți utilizatori pe browserul Edge, făcând setarea unui alt browser ca implicit puțin mai complicată. Detalii în această știre.

Microsoft Edge va primi o funcție importantă abia în 2016 - Fanii browserului creat de Microsoft pentru Windows 10 vor mai avea de așteptat până în 2016, până vor vedea extensii în Microsoft Edge.

ASUS dorește să dezvolte propriul HoloLens - Compania taiwaneză a pornit deja o discuție cu Microsoft pentru a crea un headset cu display holografic, însă momentan încă nu a început un demers de producție. Întrucât este vorba despre o categorie nouă de produse, ASUS încă ia în considerare diverse aspecte ale procesului de dezvoltare, ceea ce sugerează că va mai trece multă vreme până când vom primi un anunț oficial.

Preț excelent pentru Acer Jade Primo cu Windows 10 Mobile și Continuum! - Smartphone-ul Jade Primo lansat de Acer la IFA 2015 a revenit zilele trecute în atenția publicului pentru faptul că deocamdată este singurul aparat ce oferă Continuum pe Windows 10 Mobile alături de produsele Microsoft Lumia 950 și Lumia 950 XL. Săptămâna aceasta a apărut o informație și mai interesantă: prețul acestui produs.

Cortana îți permite să trimiți SMS-uri direct din PC - Microsoft ne face cunoștiință cu o funcție interesantă, care îi permite Cortanei să trimită SMS-uri direct din PC-ul tău. Dacă folosești un dispozitiv mobil care rulează cu Windows 10, Cortana te va anunța dacă ai vreun apel pierdut și poți răspunde la mesaje direct de pe computer.

EXPERIMENT: Tu cum îți încarci laptopul? Permanent, sau doar când e nevoie? - un experiment foarte interesant legat de consumul de curent al laptop-urilor.