Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 19 - 25 Septembrie 2016

Săptămâna aceasta a venit cu știri despre o nouă consolă pe care se pare că Microsoft o are în proiect, am aflat cu încântare că Windows Store va oferi de acum înainte și aplicații de desktop (Win32) nu doar aplicații universale și - o știre extrem de interesantă - Microsoft promite că va încerca să rezolve problema cancerului în maxim zece ani, o promisiune foarte mare dar care probabil va fi foarte greu de îndeplinit. Pentru mai multe detalii, dar și pentru alte știri cel puțin la fel de interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Xbox Project Scorpio: detalii despre noua consolă a Microsoft - Project Scorpio este un proiect ambițios din partea Microsoft, consola având scopul de a deveni un standard în industrie. Consola promite să ofere de patru ori mai multă putere de procesare grafică decât Xbox One, permițând astfel rularea de jocuri la rezoluții ridicate și cu framerate-uri excelente.

Windows Store include de acum și aplicații desktop pentru Windows - Dezvoltatorii de software își pot distribui de acum încolo programele desktop prin intermediul Windows Store. Mișcarea este permisă de Project Centennial, care le permite dezvoltatorilor să transforme programe vechi (Win32) în aplicații compatibile cu sistemul de operare Windows 10 pe platforma Universal Windows Platform (UWP).

Cota de piață a Windows 10 Anniversary Update s-a dublat în ultima lună - Ne apropiem de aniversarea a două luni de când noul Windows 10 Anniversary Update (build-ul 1607) a fost lansat oficial de către Microsoft și este instalat gratuit de toți utilizatorii de Windows 10. Dacă în prima lună de la lansare doar 16,2% din baza de Windows 10 trecuse pe Anniversary Update, acum, la două luni, cota a ajuns la 34,5%, mai mult decât dublu, practic unul din trei PC-uri ce are Windows 10 a trecut pe Windows 10 Anniversary Update.

Microsoft nu te mai obligă să faci update la Windows 10 - Aplicația ”Get Windows 10” dispare de pe sistemele utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8. Patch-ul KB3184143 lansat recent de Microsoft are ca scop eliminarea acestui mesaj din Windows.

Nokia 216: probabil ultimul „dumb phone” de la Microsoft - Compania a anunțat lansarea modelului Nokia 216, un nou „dumb phone” în stilul clasic care a consacrat acest brand, care vine cu funcții de bază pentru un telefon de urgență, pentru momentele în care nu ai acces la un smartphone sau când îți dorești un telefon cu autonomie de câteva zile.

Outlook Mail și Calendar primesc integrarea cu People hub pe Windows 10 Mobile Insider Preview Fast Ring - O actualizare pentru Outlook Mail and Calendar pe Windows 10 Mobile, în Fast Ring, a adus o integrare mai simplă cu People Hub: când se creează un email sau se setează un eveniment în Calendar se poate accesa direct lista de contacte din People Hub.

Microsoft vrea să ”rezolve” problema cancerului în zece ani - În ceea ce privește lupta împotriva cancerului, Microsoft are planuri mari pentru următorii zece ani de zile.