Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 2 - 8 Ianuarie 2017

Anul 2017 a început cu vești interesante despre Microsoft. Am aflat că următoarea actualizare majoră pentru Windows 10 va fi lansată in Aprilie 2017, că Windows 10 a ajuns la o cotă de piață globală de 25% și că interfața de utilizare a acestui sistem de operare va primi îmbunătățiri pe parcursul acestui an. Pentru mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 Creators Update, aşteptat pentru luna aprilie - Microsoft continuă şirul actualizărilor anuale pentru Windows 10, pregătind Creators Update. Această actualizare va fi lansată în Aprilie 2017.

Microsoft recunoaște că a exagerat cu promovarea Windows 10 - Chris Capossela – CMO-ul Microsoft, a recunoscut că mai multe gesturi ale companiei nu au fost corecte în ceea ce privește campania de promovare a Windows 10.

Acestea sunt primele aparate non Microsoft cu Windows Holographic de la Dell, Lenovo, Acer, HP - La CES 2017 am putut vedea și primele aparate Windows Holographic făcute de Dell, Lenovo, Acer și HP. Acestea funcționează cu Windows 10 și oferă o experiență similară cu Microsoft HoloLens, la prețuri mult mai mici.

O idee bună: Windows 10 game mode - Acest mod special ar putea reduce procese și ar putea opri chiar și actualizările, pentru a aloca mai multe resurse pentru CPU și GPU, pentru a îmbunătăți experiența în jocuri video.

Windows 10 este instalat pe 25% dintre computere la nivel mondial - Conform Net Marketshare, în 12 luni, cea mai recentă versiune de Windows s-a bucurat de o creştere semnificativă, întrecând Windows 8.1 şi Windows XP, însă fiind în continuare în urma „bătrânului” Windows 7.

Microsoft Edge continuă să fie un eșec pentru Microsoft - Pentru că este instalat împreună cu Windows 10, Microsoft Edge ar fi trebuit să fie un succes. Din păcate, gigantul din Redmond are probleme cu sporirea popularității aplicației.

Windows 10 va primi o nouă interfaţă cu efecte şi animaţii noi numită Project NEON - Se pare însă că Microsoft pregăteste câteva schimbări care vor aduce mai multe efecte grafice, care să aducă puţin mai multă viaţă meniurilor şi ferestrelor din Windows 10. Informaţiile nu au fost confirmate în mod oficial, însă se zvoneşte că această actualizare poartă numele intern de „Project NEON”.

De la 1 ianuarie 2017 WhatsApp nu mai funcționează pe Windows Phone 7, iOS 6 și Android 2.1 - Începând cu luna ianuarie 2017, telefoanele care încă funcționează cu Windows Phone 7, pierd suportul pentru WhatsApp

Nokia se pregătește să lanseze un număr semnificativ de smartphone-uri în 2017 - 2017 este anul în care Nokia speră să intre cu adevărat pe piața smartphone-urilor, iar pentru asta va pregăti un număr mare de terminale.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Decembrie 2016:

Cum configurezi mouse-ul în Windows 10 - Află cum îți configurezi mouse-ul pe un calculator cu Windows 10, astfel încât să funcționeze așa cum îți dorești.

Cum programez un PC cu Windows să se oprească? Metoda ușoară! - Internetul românesc are foarte multe ghiduri despre acest subiect însă niciunul nu oferă o soluție simplă pentru orice utilizator. Citește ghidul nostru și află cea mai elegantă soluție prin care poți programa când se oprește calculatorul tău cu Windows.

Top 5 extensii pentru Microsoft Edge pe care trebuie să le ai - Acum avem extensii de browser în Microsoft Edge. Iată cinci dintre cele mai utile.