Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 23 - 29 Noiembrie

Săptămâna aceasta s-au publicat două studii foarte interesante despre Windows 10, Windows 10 Mobile și evoluția acestor sisteme de operare. De asemenea, Lumia 950 este acum disponibil la precomandă și în România, iar Microsoft explorează ideea unui program în zona de hardware, în care produsul final să fie construit pe baza feedback-ului de la utilizatori. Mai multe detalii dar și alte știri interesante, în recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe Internetul românesc

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Tabletele cu Windows au o cotă de piață din ce în ce mai mare - Strategy Analytics aproximează că, până în 2019, tabletele cu Windows vor avea 18% din piață, o creștere semnificativă. Totuși, cele mai multe tablete vor funcționa tot cu sistemul de operare Android .

Windows 10 e pe val: Gartner prezice ca va fi cel mai instalat/folosit Windows - Gartner prezice că Windows 10 va fi cel mai folosit sistem de operare Windows de până acum și, mai important, până în ianuarie 2017, jumătate din clienții enterprise vor începe să facă migrarea.

Bing Maps include acum monitorizare video a traficului - Cel mai recent update al hărților Bing adaugă o funcție pe care niciun alt serviciu similar nu îl oferă: monitorizare în timp real folosind camere web pentru a putea observa traficul în timp real.

Microsoft Lumia 950 apare la precomandă la Vodafone: 559 EUR la liber - Avem o veste bună pentru toți cei interesați de achiziționarea noului Lumia 950 în România: Vodafone l-a scos la precomandă, cu un preț începând de la 559 EUR la liber sau 139 EUR la abonamentul RED 49.

Windows Phone Internals 1.0 - primul toolkit pentru root-area telefoanelor Lumia - Prin eforturile unui hacker foarte activ în comunitatea XDA Developer, utilizatorii de telefoane Lumia cu sistem Windows Phone vor putea de acum să-și personalizeze versiunea de OS instalată, la fel ca utilizatorii de Android.

Xiaomi Mi Pad 2 este prima tabletă cu Windows 10 sau Android - Deși era posibil de mult timp un astfel de scenariu, Xiaomi se află printre puținii producători care au lansat o tabletă care poate fi cumpărată fie cu Android, fie cu Windows 10, la alegere. Este vorba de Xiaomi Mi Pad 2.

Următorul pas pentru Windows Insider: Create Together, programul de construcție/testare hardware - După succesul programului Windows Insider în care utilizatorii de Windows s-au implicat activ în dezvoltarea și finisarea Windows 10 pentru PC și Mobile Microsoft explorează ideea unui program nou, de data asta în zona de hardware, în care produsul final să fie construit tot pe baza feedback-ului de la utilizatori.

Cum încearcă Microsoft să atragă utilizatori de Android în ecosistemul Windows Phone - Cu toții știm că pentru Windows Phone nu sunt disponibile la fel de multe aplicații ca pentru Android sau iOS. Însă cum ar fi dacă ai ști de la bun început că toate aplicațiile preferate au un corespondent pentru Windows Phone - ai face mai ușor trecerea la un smartphone bazat pe acest sistem de operare?