Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 28 Noiembrie - 4 Decembrie 2016

Săptămâna aceasta am aflat că Microsoft va aduce îmbunătățiri la nivel de design al interfeței de utilizare din Windows 10, că o problemă de securitate poate face criptarea cu BitLocker inutilă, în anumite scenarii și că jocurile de Xbox One vor putea fi afișate curând pe Oculus Rift. Pentru mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 aduce o interfață îmbunătățită de Project Neon - Interfața Windows 10 va avea parte de un upgrade semnificativ, după îndelungi așteptări din partea utilizatorilor.

Jocurile de Xbox One vor putea fi afişate în curând pe Oculus Rift - Microsoft şi Oculus au semnat anul trecut un parteneriat care stipulează că fiecare unitate a headset-ului Rift este livrată alături de un gamepad de Xbox One cu adaptor wireless pentru PC.

BitLocker, cea mai importantă opțiune de securitate din Windows 10 poate fi ușor ocolită - S-a descoperit o vulnerabilitate în Windows ce face inutilă criptarea datelor cu BitLocker, ce poate să expună datele de pe disc.

Absurd de rezistent, HP a lansat un laptop pentru studenți - Conceptul de laptop pentru studenți a făcut din totdeauna referire la o configurație ieftină fără performanțe spectaculoase. HP încearcă însă ceva diferit.

iFixit: Microsoft Surface Studio poate fi upgradat parţial, însă display-ul este greu de reparat - iFixit a desfăcut noul computer All-in-One Surface Studio de la Microsoft şi a analizat cât de potrivit este pentru upgrade-uri şi reparaţii. Fa ţă de Apple, care a integrat mai toate componentele pe plăcile de bază din noilor sale computere, Microsoft a păstrat câteva componente standard, însă nu foarte multe, pe noul său computer.

Android și iOS au distrus concurența în zona de smartphone - Conform unui raport recent al IDC, în 2016 Android și iOS au strâns împreună o cotă de piață de 99,3% în rândul telefoanelor inteligente.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Noiembrie 2016:

ASUS ZenFone 3 - Smartphone-ul pentru fotografie, într-o vizită la Muzeul Satului - Am luat noul ASUS ZenFone 3 într-o vizită la Muzeul Satului din București și telefonul ne-a demonstrat că este capabil de fotografii foarte frumoase. Vezi galeria noastră foto în acest articol.

Cum personalizezi imaginea de fundal de pe desktop în Windows - Vrei un alt wallpaper pe calculatorul tău cu Windows? Află cum se schimbă din acest tutorial.

Review tastatură ASUS Cerberus - gaming de calitate la un preț accesibil! - Vrei o tastură de gaming la un preț accesibil? Încearcă noul model ASUS Cerberus.