Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 31 Octombrie - 6 Noiembrie 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au anunțat că lucrează la un proiect prin care actualizările de Windows vor avea dimensiuni mai mici decât în prezent, pentru a se mări viteza cu care sunt distribuite pe calculatoarele noastre. De asemenea, compania a oprit vânzările de licențe pentru Windows 7 Pro și Windows 8.1 către producătorii de PC-uri. De aici înainte vom găsi doar sisteme cu Windows 10 preinstalat. Pentru a afla mai multe detalii dar și alte știri interesante citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Actualizările la Windows 10 vor avea dimensiuni semnificativ mai mici - Windows 10 Creators Update va fi suficient de deștept încât să se adapteze la configurația voastră hardware și, cu toate că Windows 10 este o platformă universală pentru o varietate foarte mare de dispozitive, veți avea parte doar de fișierele care se pretează în cazul vostru.

Microsoft a oprit vânzările de licenţe de Windows 7 Pro şi Windows 8.1 către producătorii de PC-uri - Microsoft vrea ca toată lumea să folosească noul său sistem de operare Windows 10, aşa că a oprit livrările de licenţe de Windows 7 Pro şi Windows 8.1 către producătorii de PC-uri.

TeamViewer extinde suportul la o nouă categorie de dispozitive Windows - Popularul client TeamViewer, folosit de milioane de utilizatori pentru a accesa de la distanţă desktop-ul altor PC-uri, va putea controla şi ecranul dispozitivelor cu Windows 10 Mobile.

Facebook de Windows 10 Mobile primește opțiuni de redare video landscape și integrarea sticker-elor - Cea mai recentă versiune de Facebook beta pentru Windows 10 Mobile (adică versiunea 69.652.55681.0) aduce posibilitatea de a reda materiale video în format landscape. Interacțiunile cu postările generează și sunet.

Microsoft critică atitudinea Google de a face publică vulnerabilitatea din Windows - Relația dintre Microsoft și Google a devenit tensionată, după ce gigantul din Mountain View a decis să facă publică o vulnerabilitate din sistemul de operare Windows.

Alcatel Idol 4s cu Windows 10 nu vine în Europa - De bine ce ne-am bucurat la apariția oficială a versiunii cu Windows 10 a lui Alcatel Idol 4s, un smartphone care aduce câteva premiere interesante pe piață, iată că o veste destul de supărătoare își face apariția.

Lenovo lansează Yoga Book, un dispozitiv care reinventează conceptul de portabil 2-in-1 - Livrat cu tastatura instant Halo şi un stylus cu dublă funcţie care poate fi folosit atât pe hârtie, cât şi pe ecran, noul Yoga Book oferă toate beneficiile unei tablete şi introduce noi elemente hardware şi software destinate creşterii productivităţii şi pentru folosirea în activităţi creative.

Microsoft oferă Minecraft Education la doar 5 USD/an - Pentru profesori sau administratorii de sisteme din școli, interesați de a folosi platforma Minecraft Education Edition pentru a învăța copiii despre lumile virtuale, Microsoft a lansat azi un pachet interesant: pentru doar 5 USD / an per utilizator.

Armata ucraineană vrea să folosească Microsoft HoloLens - Cel mai probabil, atunci când au creat HoloLens, angajații Microsoft nu s-au gândit la faptul că acesta ar putea fi folosit în cadrul unor căști pentru militari. Asta nu i-a oprit pe ucrainenii de la LimpidArmor să încerce acest lucru. Din câte se pare, compania început deja să testeze un echipament foarte interesant. Este vorba, mai exact, despre o cască specială, cu Microsoft HoloLens încorporat.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Octombrie 2016:

Setează și folosește o conexiune la Internet prin PPPoE, în Windows 10 - Compania RCS & RDS oferă conexiuni internet pentru foarte mulți români. Iată cum faci o conexiune către RDS de pe calculatorul tău cu Windows 10.

Recenzie ASUS ZenFone 3 ZE520KL - Smartphone-ul arătos care nu te costă o avere! - ASUS ZenFone 3 este un smartphone excelent, la un preț foarte bun, care are multe puncte forte. Citește acest review pentru a afla de ce merită să ți-l cumperi.

Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Total Security 2017 - Rușii de la Kaspersky sunt foarte tari când vine vorba despre securitatea cibernetică. Știai că în echipa lor există și cercetători români? Știi ce aduce în plus noua generație de produse Kaspersky? Află din acest review.