Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 4 - 10 Ianuarie 2016

Săptămâna aceasta a avut loc expoziția CES 2016 iar acolo s-au lansat multe dispozitive interesante care vor apărea pe piață pe parcursul acestui an. De asemenea, Microsoft au lansat un nou build de test pentru Windows 10 Mobile iar CEO-ul companiei a recunoscut problemele companiei pe piața de telefoane mobile. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente, dar și alte lucruri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

CEO-ul Microsoft recunoaște problemele companiei din piața de mobile - Într-un univers dominat de Apple și Samsung, Microsoft se străduiește să rămână relevant în piața de mobile, dar CEO-ul companiei recunoaște dificultățile.

Avem un nou build de Windows 10 Mobile: 10586.63 gata de download în Fast Ring. Vedeți ce aduce nou - A început 2016 și Microsoft s-au apucat de treabă. Din prima săptămână avem un nou build de Windows 10 Mobile prin programul Insiders. Aflați ce aduce nou din această știre.

Primele imagini cu Lumia 650, un nou smartphone accesibil cu sistem Windows 10 - Microsoft Lumia 650 și-a făcut apariția într-o primă serie de imagini, furnizate la pachet cu o listă neoficială de specificații.

Microsoft Selfie este noua aplicație pentru selfie-uri perfecte - Realizarea și editarea unui selfie este un efort semnificativ din partea internauților avizi de like-uri. Pornind de la această premisă, cei de la Microsoft s-au gândit să faciliteze procesul prin propria lor aplicație intitulată sugestiv Microsoft Selfie.

Harman aduce Microsoft Office 365 în mașină - Producătorul Harman introduce conectivitatea Microsoft Office 365 în sistemele de infotainment din mașini. Aflați detalii din această știre.

Adio Internet Explorer. Microsoft întrerupe suportul începând cu săptămâna viitoare - Lăsate fără suport tehnic, versiunile Internet Explorer 8, 9 și 10 sunt pe cale să ajungă în lada cu vechituri a istoriei, Microsoft recomandând utilizatorilor să treacă la un web browser mai recent pentru a beneficia în continuare de actualizări pentru securitate și compatibilitate cu noile tehnologii web.

Acer a lansat primul său flagship cu Windows 10 - Acer Liquid Jade Primo este primul flagship cu Windows 10 al companiei taiwaneze. Detalii despre acest dispozitiv, în această știre.

Microsoft gata să devină Mobile Virtual Network Operator? - Umblă un zvon cum că Microsoft se pregătește să ofere conexiune mobilă la internet prin intermediul unor planuri tarifare proprii. În Store există deja o aplicație Cellular Data ce va permite utilizatorilor să rămână conectați chiar și acolo unde nu este acoperire WiFi.

Samsung pregătește anunțul unei tablete cu Windows 10: Galaxy TabPRO S - În cadrul CES 2016, Samsung a dezvăluit o tabletă cu Windows 10 numită Samsung Galaxy TabPRO S, care seamănă destul de mult cu ceea ce oferă Microsoft în gama Surface Pro.

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Decembrie 2015:

Microsoft Lumia 950 Review - Primul smartphone care poate fi și un PC - o recenzie în premieră pentru România, despre primul smartphone high-end cu Windows 10 Mobile.

Conectează-te la un PC cu Windows folosind aplicația Conexiune Desktop la distanță - un ghid util pentru utilizatorii care au nevoie să se conecteze la distanță la alte calculatoare și dispozitive Windows din rețea.

Întrebări simple: Ce este Windows PowerShell și ce puteți face cu el? - acest ghid vă explică ce este PowerShell și ce puteți face cu el în Windows. Veți vedea că este o unealtă foarte puternică.