Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 4 - 10 iulie 2016

Odată cu expirarea ofertei de upgrade gratuit de la Windows 7 și Windows 8.1 la Windows 10, Microsoft va face o ultimă campanie agresivă de informare. De asemenea, Skype evoluează în bine, aducând noi facilități gratuite utilizatorilor săi iar noi zvonuri confirmă că vom avea un nou dispozitiv Surface chiar în toamna acestui an. Pentru mai multe detalii dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft devine și mai agresiv cu update-ul la Windows 10 - Mai este mai puțin de o lună de zile în care, teoretic, puteți face upgrade gratuit la Windows 10, de la Windows 7 sau Windows 8.1. Drept urmare, Microsoft s-a gândit ca în perioada următoare să devină și mai agresiv cu mesajele de upgrade.

Microsoft reinventează Pinterest pentru ”salvarea” obiectelor reale - Alternativa la Pinterest pentru obiecte reale vine de la Microsoft Garage. Intitulat Thinga.me, momentan, noul serviciu vine sub forma unei aplicații ce funcționează doar pe iPhone și doar pe baza unei invitații.

Asistentul Cortana pentru iOS va putea de acum să memoreze lucrurile importante în locul tău - Astfel, posesorii de telefoane iPhone vor putea instrui asistentul Cortana să țină minte locul unde au parcat, sau să le reamintească despre evenimente și lucrurile de făcut la diferite ore ale zilei.

Skype Meetings – noul serviciu gratuit de conferințe al Microsoft - Microsoft a lansat Skype Meetings, un nou serviciu gratuit care permite efectuarea de conferințe video între orice fel de persoane, compania gândind totul pentru companiile care au nevoie să facă asemenea apeluri video între multiple persoane care trebuie să comunice într-un mod simplu și rapid.

La table – masa inteligentă de cafea, cu Windows 10 - Italienii de la Kineti au venit cu un produs super interesant – o masă de cafea inteligentă, cu Windows 10 și multi touch, denumită La Table.

Skype for Web primește suport pentru apeluri de voce, pe dispozitivele Chromebook și Linux - Microsoft extinde suportul oferit utilizatorilor Skype, posesori de PC-uri cu sistem de operare Linux și dispozitive Chromebook, permițând de acum apeluri de voce și prin Skype for Web.

Microsoft ar putea lansa un nou dispozitiv Surface în curând - Cele mai noi zvonuri indicau faptul că Microsoft ar pregăti un All-in-One Surface, ca o alternativă pentru Surface Book. Acesta din urmă are o diagonală de 13,5 inci, un raport de aspect de 2:3 și o rezoluție remarcabilă de 3000:2000 pixeli pentru o densitate de pixeli de 267 ppi, semnificativ mai mult decât un MacBook Pro Retina.

Evoluția sunetelor de pornire de la Windows 3.1 la Windows 10 - Fiecare versiune a sistemului de operare Windows a venit cu propriul sunet de pornire. Mashable a realizat un clip interesant în care prezintă toate aceste sunete, de la Windows 3.1 la Windows 10.