Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 8 - 14 August 2016

Săptămâna aceasta, un pasionat de hardware a transformat noua consolă Xbox One S într-un laptop portabil de gaming. De asemenea, am aflat că Microsoft a cumpărat o companie care oferă servicii de streaming interactiv pentru jocuri și au promis că vor integra tehnologia astfel cumpărată în jocurile care vor fi dezvoltate în viitor. De asemenea, am aflat detalii despre un proiect de cercetare prin care Microsoft și MIT dezvoltă tatuaje metalice temporare, cu ajutorul cărora pot fi controlate diverse dispozitive. Citește recapitularea acestei săptămâni pentru a afla mai multe:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Xbox One S transformat în laptop este ideal pentru gaming în deplasare - Modding-ul în materie de unelte pentru gaming nu este deloc un trend recent, dar e prima oară când un Xbox One S a fost transformat într-un laptop pentru gaming în deplasare.

Care sunt implicațiile leak-ului cheilor universale ale Microsoft pentru deblocarea Windows Secure Boot - Doi cercetători s-au prins că Microsoft a făcut o greșeală și a expus publicului cheile universale (golden keys) pentru UEFI Secure boot. Acestea permit oricărui dezvoltator să treacă peste politica de securitate din Windows prin care boot manager-ul poate să verifice dacă este instalat un sistem de operare non Microsoft și, în caz contrar, să blocheze operațiunea de boot. Microsoft a aflat de treaba asta în martie 2016 și până acum a făcut câteva încercări să remedieze problema, dar încă nu a reușit complet.

Project Scorpio: se lucrează deja la jocuri pentru următorul Xbox - Cel puțin în faza de dezvoltare, următoarea consolă Xbox va purta numele de Project Scorpio, iar cei de la Microsoft au început să dezvăluie noi detalii despre realizarea ei.

HP îi învață pe cei care vor cumpăra noul smartphone Elite x3 cu Windows 10 cum să folosească tehnologia Continuum - HP a publicat pe YouTube un clip video în care le arată viitorilor utilizatori ai smartphone-ului Elite x3 cu sistem de operare Windows 10 Mobile cum să folosească tehnologia Continuum.

Microsoft a achiziționat compania de livestreaming Beam - Microsoft a achiziționat compania Beam, specializată în „soluții de livestreaming interactiv, unde telespectatorii pot să joace alături de streameri”.

Windows 10 build 14393.67 venit pentru PC-uri și telefoanele din programul Insider - Microsoft a lansat un nou build de Windows 10 pentru Insider Preview, atât pentru PC cât și pentru smartphone. Acesta nu aduce schimbări majore, doar câteva optimizări pentru consumul de baterie atunci când se folosește o conexiune Bluetooth și facilitatea ”Hey Cortana” este activată.

Tatuajele create de MIT și Microsoft pot controla dispozitive - O echipă formată din experți MIT și Microsoft Research a dezvoltat un proces numit DuoSkin, care poate fi folosit pentru a face tatuaje metalice temporare cu ajutorul cărora pot fi controlate diverse dispozitive. Cei de la MIT Media Lab deja au demonstrat cum funcționează tehnologia.