Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 8 - 14 Februarie 2016

Săptămâna aceasta s-au publicat detalii despre analiza Forbes de acum câteva zile, care acuza Microsoft că își spionează utilizatorii chiar și atunci când aceștia setează Windows-ul să nu trimită date către Microsoft. Se pare că povestea publicată de Forbes nu este adevărată și un jurnalist de la ZDNet a prezentat mai multe dovezi în acest sens. De asemenea, se pare că Microsoft va invada din ce în ce mai mult ecosistemul Android, venind cu multe aplicații preinstalate pe din ce în ce mai multe smartphone-uri vândute cu acest sistem de operare. Pentru mai multe detalii dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 nu spionează atât de mult pe cât ai fi crezut - Într-o analiză publicată de Ed Bott de la ZDNet, jurnalistul scoate în evidență faptul că problemele nu sunt atât de grave pe cât ar lăsa Forbes să se înțeleagă. Este o analiză foarte obiectivă care merită citită.

Microsoft intră pe dispozitivele Acer cu Android - Cele două părți au semnat un acord prin care dispozitivele mobile cu Android pe care Acer le va lansa pe piață vor avea preinstalate (și probabil imposibil de eliminat) câteva aplicații Microsoft, majoritatea din suita de business.

Rusia caută să „interzică” sistemul de operare Windows, respectiv să suprataxeze produsele Apple și Google - Urmând exemplul altor regimuri totalitare, cum ar fi Coreea de Nord și China, Rusia a anunțat în mod public intenția de a „interzice” Microsoft Windows, apelând în schimb la tehnologii alternative care să nu provină din Statele Unite.

În sfârșit, Microsoft ne spune ce schimbă cu actualizările de Windows 10 - oficialii Microsoft au revenit asupra modului în care servesc update-uri pentru Windows 10. Pentru prima oară, acum există un document în care sunt detaliate toate schimbările incluse în update-uri și poate fi accesat online chiar și înainte de instalarea pe sistem.

Steve Ballmer despre Microsoft - Într-un interviu recent, Steve Ballmer a trimis mici săgeți către actuala conducere a Microsoft, care nu pare a avea o direcție foarte clară pe care să o urmeze în privința dispozitivelor mobile.

După ce s-a făcut de râs, Microsoft corectează bug-ul care permite spionarea celor care folosesc web browserul Edge - Remediul problemelor de securitate pentru Microsoft Edge urmează să fie publicat împreună cu alte bug fix-uri mai puțin mediatizate.

Aplicațiile Microsoft vor face valuri pe dispozitivele cu Android - Deși s-ar putea să nu folosiți Skype sau aplicații Microsoft Office, un set stufos de aplicații Microsoft va fi prezent pe aproape orice dispozitiv cu Android.