Articole interesante pentru utilizatorii de Windows - 9 - 15 Mai 2016

Săptămâna aceasta, Microsoft au anunțat că elimină o caracteristică controversată din Windows 10 precum și o aplicație iubită pentru Android. De asemenea, am aflat și că Microsoft este al treilea cel mai valoros brand din lume. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste evenimente dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft ocupă poziția a treia în TOP-ul celor mai valoroase branduri - Forbes a făcut public un top al celor mai valoroase brand-uri din lume, iar în această listă Microsoft ocupă poziția a treia. Pe locul doi este Google iar pe primul loc este Apple.

Microsoft elimină cel mai controversat feature din Windows 10 - În cazul în care nu ați folosit încă WiFi Sense, trebuie să știți că acesta avea rolul de a le permite oamenilor să se conecteze automat la hotspot-uri sugerate și la rețele WiFi distribuite de către persoanele din lista de contacte. Practic, acestea ofereau informațiile necesare pentru accesarea rețelei, un lucru care a reușit să stârnească unele reacții negative în momentul anunțului oficial. Acum, Microsoft a decis că este vremea să elimine feature-ul în totalitate.

Microsoft rezolvă câteva probleme legate de jocuri pe Windows 10 - Dezvoltatorii vor putea astfel dezactiva opțiunea „vsync” pentru a oferi posibilitatea de a depăși framerate-ul maxim suportat de monitoare, cât și pentru a putea implementa tehnologii precum G-Sync și FreeSync, pentru cei care dețin monitoare cu rată de împrospătare dinamică. Acesta este doar un prim pas către paritatea cu alte platforme de distribuție de jocuri pentru PC, urmând să fie făcute și alte modificări în viitor.

Tabletele Surface oferă maximul de satisfacție pentru cumpărători - 829 din 1000 de cumpărători de Surface, se declară satisfăcuți de alegerea făcută, cu doar unul mai puțin decât în cazul iPad-urilor. Asta face ca Surface și iPad să ajungă să dețină primele două poziții într-un top al satisfacției consumatorilor.

Microsoft Edge primește suport pentru AdBlock - De curând, Microsoft a introdus suportul pentru extensii în browser-ul Edge și au început să fie testate versiuni beta pentru AdBlock și AdBlock Plus. Extensiile sunt prezente deja în Windows Store.

WhatsApp vine pe PC și Mac prin aplicații dedicate - Una dintre cele mai populare aplicații de chat pentru mobile, WhatsApp, a ajuns pe PC și Mac sub forma unor aplicații dedicate.

Microsoft închide Sunrise, una dintre cele mai frumoase și apreciate aplicații pentru calendar - Sunrise, una dintre cele mai apreciate și frumoase aplicații de calendar, va fi închisă de Microsoft, la un an după ce gigantul software a preluat firma care o dezvoltă. Anunțul nu este chiar suprinzător, deoarece Microsoft a anunțat anul trecut că va încorpora tehnologia din Sunrise în aplicația mobilă Outlook.

Câștigătorii finalei locale a Microsoft Office Specialist World Championship 2016 - Află care sunt tinerii care au câștigat prima ediție a concursului Microsoft Office Specialist, organizată în România.