Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 13 - 19 Iulie

A mai trecut o săptămână, și a venit timpul să împărtășim cu voi ultimele știri interesante din universul Microsoft. În ultimele șapte zile am văzut cum Windows 10 a intrat în versiunea RTM, am aflat că el nu va mai fi vândut de către Microsoft pe clasicele CD/DVD-uri, ci va veni pe stick-uri, iar pachetul Office pentru Windows 10 a ieșit din varianta preview. Aflați mai multe detalii despre aceste știri, dar și alte noutăți, din recapitularea acestei săptămâni.

Articole interesante de pe Internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Windows 10 e gata, RTM version 10240 - Windows 10 este disponibil în varianta RTM (Release To Manufacturing). Primii care l-au primit deja sunt utilizatorii din programul Windows Insider.

Windows 10 va fi livrat si pe stick! - Microsoft renunță la a mai oferi Windows 10 pe clasicele CD/DVD-uri. În schimb, compania îți va vinde licențele pentru noul sistem de operare pe stick-uri USB, acestea fiind deja disponibile pentru precomandă pe Amazon.

Microsoft livrează Office for Windows 10 în versiune oficială - Pachetul de aplicații Office pentru Windows 10 a ieșit din versiunea preview, fiind acum oferit oficial pentru sistemele cu Windows 10, atât pentru dispozitivele mobile, cât și pentru PC-uri.

Ai fi surprins, dar Windows 8.1 RT nu a murit, ci se pregătește de update - Deși sistemul de operare Windows 8.1 RT nu va primi upgrade la Windows 10, Microsoft a promis un ultim update pentru utilizatorii săi. Se pare că acesta va veni undeva în luna septembrie.

De ieri s-a incheiat suportul oficial Microsoft pentru Windows Server 2003. E timpul pentru upgrade! - Începând cu data de 14 iulie 2015, Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows Server 2003/R2. Cu alte cuvinte, orice companie care încă mai folosește acest sistem de operare nu va mai primi nici o actualizare de securitate. O alternativă bună, venită tot de la Microsoft, este Windows Server 2012.

Microsoft pregătește șase noi dispozitive mobile în 2015 - Deși săptămâna trecută am aflat că Microsoft intenționează să concedieze aproape 8000 de angajați, în special din divizia lor de dispozitive mobile, se pare că, totuși, compania intenționează să lanseze nu mai puțin de șase noi smartphone-uri Lumia în acest an.

Tastatura Bluetooth perfectă vine de la Microsoft și funcționează cu orice telefon - Microsoft lansează o tastatură Bluetooth ce se pliază și este compatibilă cu orice smartphone sau tabletă, și cu orice sistem de operare mobil, fie că e vorba de Windows, Android sau iOS.

Si va fi si o bratara Microsoft Band 2 - Se pare că Satya Nadella ne-a dat un indiciu în cadrul unui interviu din care reiese că Microsoft ar pregăti lansarea unei a doua versiuni a popularei brățări de fitness Microsoft Band.

Video: Autodesk Maya si HoloLens, o combinatie perfecta - În cadrul conferinței Microsoft Worldwide Partners, a fost prezentată prima demonstrație HoloLens plus Autodesk Maya 3D. Găsiți înregistrarea în cadrul acestui articol.

Microsoft PhotoDNA curăță internetul de imagini ilegale - PhotoDNA este o nouă tehnologie cloud dezvoltată de Microsoft, ce permite eliminarea automată a imaginilor ilegale de pe Internet.