Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 17 - 23 August

Săptămâna aceasta am aflat noi detalii despre rata de adopție a Windows 10 - pe scurt, este de-a dreptul excelentă. În plus, Microsoft au lansat o primă versiune de test pentru Windows 10 în care lucrează la îmbunătățiri de natură vizuală. Am aflat și că, în luna Octombrie, vor ține un eveniment special în care vor lansa Surface 4, Lumia 940 și alte dispozitive mult așteptate. Pentru a afla mai multe detalii despre universul Microsoft, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Windows 10 a fost instalat pe 50 de milioane de sisteme - Sistemul de operare Windows 10 câștigă teren foarte repede comparativ cu variantele precedente. La numai două săptămâni după lansare, Microsoft anunță că nu mai puțin de 50 de milioane de instalări au fost efectuate.

Windows Insider revine – Windows 10 build 10525 (PC) este disponibil în Fast Ring - Microsoft tocmai a redeschis programul Windows Insider pentru PC prin lansarea Windows 10 build 10525 către insiderii din Fast Ring. Acesta este primul build de test de după lansarea publică a primei versiuni comerciale a Windows 10. Aflați ce oferă acest nou build de test, din acest articol.

Zvon: Microsoft va lansa in octombrie gama de produse Lumia 940, Xbox One mini, Band 2 si Surface 4 - În octombrie va avea loc un eveniment de lansare în care Microsoft va prezenta noile modele Lumia 940, un Xbox One mini fără Blu-ray, Surface 4 și mult așteptatul Microsoft Band 2.

Cu ajutorul Intel, Cortana te aude mereu și te lasă să deschizi PC-ul fără să îl atingi - În cadrul Intel Developer Forum 2015 (IDF 2015), eveniment organizat săptămâna aceasta în San Francisco, Brian Krzanich, CEO al Intel, a prezentat noua funcționalitate Wake-On-Voice. Aceasta presupune că dispozitivele care rulează Windows 10 vor putea fi trezite (în cazul în care sunt în modul Sleep sau Stand-By) fără atingerea vreunui buton, ci prin comenzi vocale.

Recomandare Windows Phone: Reddhub, client pentru Reddit - Dacă sunteți printre cei ce citesc zilnic Reddit poate veți dori să știți că există un client de Windows Phone foarte interesant pentru desktop ce are și variantă de Windows Phone.

Paradox sau reușita Microsoft? Cortana ajunge pe Mac-uri înainte de Siri - Dacă v-ați dorit de mult timp un asistent virtual cu care să interacționați pe Mac, se pare că acesta va fi Cortana al celor de la Microsoft, în loc de Siri.

Microsoft pune la dispoziție copii Windows 10 care pot fi încercate fără instalare - Microsoft a pus la dispoziție versiuni Windows 10 care pot fi pornite în programe de tip mașină virtuală, fără a fi necesară instalarea pe hard disk. Mai multe detalii în această știre.