Articole Interesante pentru Utilizatorii de Windows – 29 Septembrie - 5 Octombrie

Știrile din această săptămâna au gravitat în jurul anunțului făcut de Microsoft: lansarea unei noi versiuni de Windows numită Windows 10. Este un proiect îndrăzneț și Microsoft a lansat deja o versiune gratuită de test, numită Technical Preview. Deși sistemul de operare este departe de a fi gata, această versiune oferă o imagine de ansamblu asupra posibilităților pe care acest sistem de operare le va oferi în versiunea finală. Microsoft este la un pas să realizeze ceea ce nimeni nu a reușit până acum: să creeze o platformă unică pentru computere, tablete, telefoane, console Xbox și multe alte tipuri de dispozitive.

Articole Interesante de pe Internetul Românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Windows 10 anunțat ca un sistem de operare universal - Microsoft a decis să sară peste Windows 9 și să numească noua versiune Windows 10. De asemenea, au ținut să evidențieze cât de diferit este acesta față de versiunile precedente. Joe Belfiore, vicepreședintele Microsoft, care a condus echipa ce a lucrat la această versiune a afirmat că "este cea mai completă platformă realizată de Microsoft până acum", și că încearcă să combine cele mai bune caracteristici alea Windows 8 si Windows 7.

Windows 10 pentru telefoanele și tabletele ARM va fi prezentat abia în 2015 - Microsoft au oferit și câteva detalii despre ce versiuni de test vor oferi pentru Windows 10 și când vom vedea o versiune de test pentru dispozitivele cu procesoare ARM.

Microsoft anunta o noua aplicatie Office: Sway–creare si rulare de prezentari de pe orice device - La o zi dupa marea dezvăluire a Windows 10, Microsoft anunță un nou instrument care se adaugă pachetului Office, numit Sway, creat pentru prezentări web. Prezentările pot fi animate, interactive și pot fi create, stocate și accesate din serviciul cloud OneDrive. Sway poate fi folosit și pe alte platforme, inclusiv Android și iOS.

Standardul USB are o problemă critică de securitate și nu există o rezolvare - Toate dispozitivele USB din lume au o problemă de securitate ce poate fi folosită în scopuri malițioase. Aflați mai multe detalii din această știre.

Microsoft propune o tastatura universala pentru device-uri Android, iOS si Windows - Dacă nu ai fost niciodată adeptul ecranelor tactile sau degetele tale sunt pur și simplu prea mari pentru acele taste mici, avem o soluție. Microsoft a creat o tastatură universală care este compatibilă cu aproximativ toate dispozitivele mobile. Aflați mai multe despre acest dispozitiv din această știre.

Google oferă Android gratuit, dar Microsoft obține miliarde de pe urma lui - În 2013, Samsung a plătit un miliard de dolari pentru a avea voie să vândă telefoane cu Android și să nu își facă griji cu privire la patente.

Sperăm că v-a plăcut recapitularea acestei săptămâni și ați aflat lucrui noi și interesante.