Articole Interesante pentru Utilizatorii de Windows – 6 - 12 Aprilie

Capul de afiș al știrilor de săptămâna aceasta a fost Windows XP și discontinuarea suportului oficial pentru acest sistem de operare. Ca de obicei, Guvernul României se mișcă încet și abia acum a anunțat începerea negocierilor cu Microsoft legate de suportul oferit pentru Windows XP. În plus, prima actualizare pentru Windows 8.1 a fost oferită publicului în mod gratuit. Aflați mai multe despre acest eveniment, precum și alte lucruri interesante, din recapitularea noastră săptămânală.

Articole Interesante de pe Internetul Românesc

Iată cele mai importante știri ale acestei săptămâni:

Finalul Windows XP: un antivirus nu este suficient pentru a te proteja - Microsoft a încetat să mai ofere suport pentru Windows XP și Office 2003. Aflați mai multe despre asta, inclusiv faptul că un antivirus nu va fi capabil să oferere suficientă protecție celor care vor insista să folosească acest sistem de operare, din această știre.

Cotovelea: Microsoft a trimis o comunicare oficială privind extinderea suportului pentru Windows XP - Ca de obicei, Guvernul României se mișcă încet, inclusiv când vine vorba despre sistemele informatice ale statului. Abia acum a anunțat că se pregătește începerea negocierilor cu Microsoft, și strategia pentru anii 2014 și 2015 în ceea ce privește sistemele de operare utilizate de instituțiile statului. În Aprilie 2014 Guvernul pregătește strategia pentru 2014. Amuzant, nu?

Download – Windows 8.1 Update 1 este acum disponibil – link-uri în articol - Toți utilizatorii de Windows 8.1 vor primi acces gratuit la actualizarea Windows 8.1 Update. Vă recomandăm cu căldură să instalați această actualizare deoarece aduce multe schimbări în bine, mai ales pentru utilizatorii de PC-uri.

Terry Myerson: Desktopul rămâne, dar și Windows pe ARM - Cosmin Tătaru a preluat un interviu publicat de ZDNet cu vicepreșendintele Microsoft al diviziei pentru sisteme de operare. În acest articol găsiți un sumar al celor mai importante declarații despre viitorul Windows.

Experiment: Live Tile-uri interactive aduc o experienta noua pe Windows 8.1 - Un grup din cadrul Microsoft Research Asia au început să se joace cu conceptul de Live Tile-uri interactive pe Windows 8.1. Aflați mai multe despre o posibilă evoluție a acestui concept, din această prezentare.

Heartbleed, o gravă breșă de securitate Web care pune în pericol intimitatea utilizatorilor (update) - Săptămâna aceasta s-au publicat detalii despre o vulnerabilitate de securitate care afectează o foarte mare parte a internetului și multe servicii populare, inclusiv Yahoo Mail! Aflați mai multe detalii din această știre.

Windows Phone 8.1 Developer Preview va fi disponibil pe 14 aprile - Dezvoltatorii de aplicații Windows Phone 8.1 vor primi access la această nouă versiune începând cu 14 aprilie. O veste de-a dreptul excelentă.

De astăzi ar trebui să fie disponibil upload-ul pe YouTube de pe Xbox One - Utilizatorii de Xbox One vor putea urca secvențe video din jocuri, pe YouTube, folosind aplicația dedicată de pe consolă.

Windows XP a murit. Ce-i de făcut mai departe, la "T3CH în 3" - Am fost invitat la emisiunea "T3CH în 3" de la Prima TV, unde am discutat despre câteva din știrile importante ale acestei săptămâni. Găsiți mini-interviul cu mine începând cu minutul 25 al emisiunii.

Sperăm că v-a plăcut această recapitulare și că veți citi și episodul de săptămâna viitoare.