Articole Interesante pentru Utilizatorii de Windows – 8 - 14 Decembrie

Săptămâna aceasta am aflat că Microsoft vor schimba modelul de business odată cu lansarea de anul viitor a Windows 10, că pe 21 ianuarie vom afla noi detalii despre această versiune și va fi lansată o nouă distribuți de test. În plus, Microsoft acceptă acum plăți prin Bitcoin pentru magazinele Windows și Xbox. Mai multe detalii dar și alte știri interesante găsiți în recapitularea acestei săptămâni.

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii din ecosistemul Microsoft:

Xbox Video pentru Windows 8.1 permite redarea fișierelor video MKV - Microsoft a dezvăluit că viitorul sistem de operare Windows 10 va oferi suport pentru codecul audio FLAC și pentru containerul MKV, eliminând astfel câteva dintre handicapurile multimedia ale platformei Windows. Între timp, compania nu a uitat de utilizatorii Windows 8.1 și a inclus compatibilitatea MKV în cadrul aplicației pentru redare media Xbox Video.

Microsoft acceptă de acum plățile în Bitcoin - Microsoft au adăugat de curând Bitcoin ca o opțiune de plată pentru conținutul descărcat de pe magazinele online pentru Windows și Xbox.

Confirmat oficial: pe 21 ianuarie un nou eveniment Windows 10 - Microsoft va organiza un nou eveniment Windows 10 pentru presa tech și analiști. Invitațiile au fost trimise săptămâna asta, iar keynote-ul acestui eveniment va fi oferit live pe Internet.

Cum ar fi aratat urmasul lui Nokia Lumia 1020: McLaren - Dacă Microsoft ar fi mers mai departe cu un urmaș al lui Nokia Lumia 1020, aparatul Windows Phone cu cameră PureView, el probabil că ar fi fost McLaren, produsul pe care îl putem vedea într-un set de poze detaliate publicate de CNBeta.com. Veđeți cum arăta prototipul acestui produs în acest articol.

Microsoft se bucură la lucrurile simple: Candy Crush Saga ajunge pe Windows Phone - Faimosul joc vine să micșoreze și mai mult handicapul pe care îl are platforma Windows Phone, în comparație cu Android și iOS. Cei interesați îl pot descărca din magazinul Windows Phone.

Microsoft vorbește despre monetizarea Windows, sugerând viitoare schimbări de licențiere - În cadrul unei conferințe, directorul economic al companiei a afirmat că Microsoft nu intenționează să piardă bani din dezvoltarea sistemului de operare Windows 10, însă a lăsat să se înțeleagă că modul de comercializare a produsului va trece printr-o serie de schimbări importante.

După ce a ajuns pe Windows Phone, Minecraft poate fi jucat pe orice platformă - După ce fusese achiziționat de Microsoft în urmă cu câteva luni, era inevitabil ca Minecraft: Pocket Edition să poată fi experimentat de utilizatorii de Windows Phone.