Articole Interesante pentru Utilizatorii de Windows – 9 - 15 Februarie

Săptămâna aceasta s-a lansat, în sfârșit, Windows 10 Technical Preview pentru smartphone-uri. Am aflat și câteva detalii noi despre suportul oferit de acest sistem de operare pentru dispozitivele cu memorie redusă și am văzut și un nou dispozitiv hibrid cu Windows și Android. Mai multe detalii despre evenimentele acestei săptămâni în recapitularea de astăzi.

Articole Interesante de pe Internetul Românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Windows 10 Technical Preview pentru telefoane este disponibil pentru descărcare - Săptămâna aceasta am putut să testăm Windows 10 for Phones Technical Preview. Versiunea este disponibilă doar pentru anumite telefoane din gama Lumia și încă are destul de multe probleme. Dar, dacă sunteți nerăbdători să o testați, puteți afla mai multe detalii din acest articol.

Microsoft: și telefoanele Lumia cu doar 512 MB RAM vor primi Windows 10, dar cu facilități limitate - Microsoft a anunțat că Windows 10 va rula și pe dispozitive cu memorie de 512 MB, dar o parte din facilități vor fi dezactivate. Rămâne de văzut care vor fi acestea.

Când vine următorul preview Windows 10 pentru PC ? - utilizatorii se întreabă care va fi cadența actualizărilor și când vine următorul preview Windows 10 pentru PC. Avem răspunsul în această știre.

Samsung încheie disputele financiare cu Microsoft pentru Android, dar soluția e secretă - Disputa dintre Microsoft și Samsung legată de datoriile pentru licențele Android pare să fi luat sfârșit în urma unei înțelegeri între cele două companii. Mai multe detalii în acest articol.

Microsoft își anunță prezența la MWC cu planuri mari - Microsoft nu a fost o prezență prea constantă la Mobile World Congress până acum. Anul acesta vor ține o conferință de presă în cadrul evenimentului de la Barcelona în care, sperăm noi, vor anunța noi detalii despre Windows 10 for telefoane și nu numai. Aflați mai multe detalii din acest articol.

"Windows as a service" implică doar un nou ciclu de dezvoltare, nu un abonament, afirmă Microsoft - S-a vorbit foarte mult în ultima vreme despre eventualitatea utilizării unui abonament pentru folosirea Windows. Microsoft spune că ideea de Windows ca și serviciu se referă mai mult la ciclul de dezvoltare, și nu atât de mult la abonamente și la modul de utilizare. Mai multe detalii despre acest aspect aflați din articolul complet.

Pipo e o tabletă și cu Windows și cu Android - O companie din China, pe numele ei Pipo, vine cu un hibrid interesant care rulează atât Windows 8.1 cât și Android. Tableta are o diagonală a ecranului de 10,1 inci și o configurație care include un procesor nou din generația Intel Core M. Suntem curioși dacă vom vedea dispozitivul și la noi.