Articole interesante pentru utilizatorii de Windows – 9 - 15 Martie

Săptămâna aceasta a fost una mai liniștită pentru Microsoft și nu foarte multe lucruri noi au fost anunțate, cu o singură excepție: Microsoft au anunțat că, în viiitor, Cortana va ajunge și pe Android și iOS - o mișcare care pe noi ne-a nedumerit. Printre alte știri, avem și noi vești despre Windows 10 cât și despre cursuri Microsoft gratuite disponibile prin platforma edX. Citiți recapitularea acestei săptămâni pentru a afla mai multe.

Articole interesante de pe internetul românesc

Iată cele mai interesante știri ale săptămânii despre ecosistemul Microsoft:

Microsoft atacă Apple și Google la ei "acasă": Cortana ajunge pe iOS și Android - Microsoft lucrează la un asistent digital suficient de inteligent pentru a concura cu Siri, folosind cercetările colectate în cadrul proiectului Einstein. Noul Cortana va fi oferit pe iOS și Android.

Windows 10 reintroduce efectele de transparență. Primul beneficiar: noul Start Menu - Numerotată build 10031, ultima versiune Windows 10 "scăpată" pe internet nu a adus la lumină Project Spartan, web browser-ul proiectat de la zero pentru a înlocui Internet Explorer. Avem însă câteva schimbări mai puțin importante, dar care merită trecute în revistă.

Cine pierde pentru că nu renunți la Windows XP - Încăpățânarea utilizatorilor de a trece de la Windowx XP la Windows 7 sau Windows 8 afectează în mod direct Intel, cel mai mare producător de procesoare.

De ce întârzie următorul build Windows 10 Technical Preview? - Sunt foarte sigur că v-ați întrebat și voi când apare următorul build Windows 10 Technical Preview, dat fiind că mai toate site-urile de profil au avut articole similare, dar mai ales pentru că deja au trecut mai bine de 40 de zile de la lansarea versiunii anterioare. Haideți să vedem în continuare ce are Microsoft de zis despre asta.

Microsoft repara vulnerabilitatea FREAK in Windows - Microsoft a lansat astăzi un set de 13 patch-uri pentru Windows care printre altele repară și vulnerabilitatea FREAK descoperită recent și pe sistemul de operare Microsoft. Mișcarea vine destul de repede după momentul în care s-a descoperit că și Windows-ul e vulnerabil, nu numai platformele Apple și Google.

Aplicația Nokia Here Maps revine pe iOS - După o absență de 15 luni, populara aplicație pentru navigare GPS dezvoltată de Nokia revine pe dispozitivele cu sistem iOS, oferind posesorilor de tablete și telefoane Apple o alternativă pentru aplicația Maps furnizată de Apple.

Cursuri Microsoft gratuite disponibile acum online prin platforma edX - Microsoft a anunțat că a decis să publice pe platforma online edX cursurile adresate dezvoltatorilor pe platforma Microsoft și în felul acesta să devină colaboratori în curentul MOOCs (Massive Open Online Courses). Primul set de cursuri oferit pe edX sunt pe zona de dezvoltare și conțin elemente interactive de programare, teste și multe exerciții. Cine e interesat poate să urmărească cursurile în mod gratuit, certificarea necesitând în continuare plata unei taxe, modice.