Sponsorizat de

Bitdefender lansează Bitdefender Mobile Security & Antivirus 2016

La numai trei săptămâni de la lansarea generației 2016 a produselor de securitate Bitdefender pentru PC-uri ( Antivirus 2016, Internet Security 2016 și Total Security 2016 ), astazi se lansează și Bitdefender Mobile Security & Antivirus , un produs de securitate adresat dispozitivelor mobile care ruleaza sistemul de operare Android. Pe lângă protecția antivirus de clasă cu care firma românească ne-a obișnuit deja, noua versiune promite să ne ofere câteva opțiuni noi foarte interesante. Dacă sunteți curioși să aflați care sunt acestea și cum ajută ele Bitdefender Mobile Security & Antivirus să iasă în evidență, citiți acest articol:

Ce ne oferă Bitdefender Mobile Security & Antivirus?

Bitdefender Mobile Security & Antivirus este o soluție completă de securitate pentru dispozitivele mobile cu Android, iar caracteristicile principale pe care le oferă utilizatorului sunt următoarele:

  • Scanare la instalare: ori de câte ori vei descărca o aplicație din Google Play Store , Bitdefender Mobile Security & Antivirus o va scana imediat, oferindu-ți siguranța că niciuna dintre aplicațiile noi pe care le instalezi nu sunt infectate cu malware.
  • Scanare la cerere: dacă vrei să ai certitudinea că niciuna dintre aplicațiile de pe smartphone-ul tău cu Android nu este infectată, poți să rulezi oricând o scanare manuală cu Bitdefender.
  • Consilier confidențialitate: monitorizează activitatea aplicațiilor care rulează în fundal și îți oferă detalii legate de confidențialitatea ta. După cum știm cu toții, foarte multe aplicații au obiceiul de a cere acces la o mulțime de detalii personale despre noi, iar unele dintre chiar nu au nevoie de astfel de informații pentru a funcționa.
  • Antifurt: este o opțiune ce, odată setată și activată, îți permite să îți localizezi smartphone-ul în cazul în care ți l-ai pierdut sau ți-a fost furat. În cazul în care nu mai ai șanse să ți-l recuperezi, poți să folosești Bitdefender Mobile Security & Antivirus pentru a-ți bloca smartphone-ul, pentru a trimite un SMS către el sau chiar și pentru a-l formata complet, astfel încât datele tale personale să nu ajungă pe mâinile altora.

  • WearON: este o caracteristică a Bitdefender Mobile Security & Antivirus care îți conectează smartphone-ul la smartwatch (ceas inteligent) și te anunță atunci când te-ai îndepărtat prea mult de telefon. O altă opțiune utilă multora dintre noi este posibilitatea de a-ți face telefonul să sune printr-o comandă de pe smartwatch, astfel încât să îl găsești ușor atunci când nu îți mai amintești unde l-ai lăsat.
  • Blocare aplicații: îți permite să setezi parole pentru aplicațiile instalate pe smartphone-ul tău, astfel încât ele să nu poată fi accesate decât de tine.

Care sunt noutățile aduse de ultima versiune de Bitdefender Mobile Security & Antivirus?

În plus față de toate funcționalitățile pe care vi le-am prezentat până acum, noul Bitdefender Mobile Security & Antivirus aduce două noi caracteristici care vin în completarea celor vechi:

  • Snap Photo: este o caracteristică care completează funcțiile Antifurt și Blocare aplicații. Cu ajutorul acestei opțiuni, smartphone-ul tău primește abilitatea de a face fotografii instantanee ale persoanelor care încearcă să îl folosească neautorizat. Cu alte cuvinte, dacă cineva îți găsește telefonul pierdut sau încearcă să folosească telefonul pe care ți l-a furat, vei primi o fotografie cu persoana respectivă. În mod similar, dacă cineva încearcă să îți deschidă o aplicație pe care ai protejat-o cu un cod PIN și greșește de trei ori la rând codul, smartphone-ul îl/o va fotografia și îți va oferi imaginea. În ambele cazuri de mai sus, datorită funcției Snap Photo , vei putea identifica mult mai ușor persoana care a încercat să îți folosească neautorizat smartphone-ul.

  • Smart Unlock: este o nouă opțiune a funcției de Blocare aplicații. Deși posibilitatea de a seta coduri pentru aplicațiile tale personale este foarte utilă, în unele cazuri poate fi, să zicem, obositor să introduci un PIN ori de câte ori vrei să deschizi o anumită aplicație. Cel mai bun astfel de exemplu este atunci când îți folosești smartphone-ul acasă. În acest caz, probabil că nu ai nevoie de măsuri de siguranță, așa că dacă preferi, Smart Unlock poate dezactiva automat opțiunea Blocare aplicații. Apoi, când te vei conecta la alte rețele wireless, necunoscute, codurile de acces vor fi automat reactivate. Este o opțiune destul de utilă din punctul nostru de vedere și una care îmbină nevoia de securitate cu ușurința în utilizare.

După cum vedeți, Bitdefender Mobile Security & Antivirus are multe de oferit utilizatorilor de Android și, având în vedere cât de rapid se dezvoltă industria virușilor pentru dispozitivele mobile, este clar că toți avem nevoie de protecție. Dacă Bitdefender Mobile Security & Antivirus face față cu brio sau nu în fața ultimelor amenințări de natură malware, vom vedea în curând, într-un review detaliat.

Până atunci, dacă vreți să testați sau să cumpărați Bitdefender Mobile Security & Antivirus , o puteți face fie direct de pe pagina sa oficială, de aici: Bitdefender Mobile Security , sau direct din Magazinul Play , urmând această legătură.