Când a fost instalată o aplicație în Windows?

Câțiva dintre cititorii noștri ne-au întrebat cum pot să afle când a fost instalat un anumit program sau aplicație pe calculatoarele și dispozitivele lor cu Windows. Este o întrebare bună și ne-am gândit că ar fi bine să investigăm și să găsim răspunsul corect. În acest articol îți vom arăta cum poți să afli când a fost instalată o aplicație de desktop sau orice aplicație Windows universală în Windows 10, Windows 8.1 sau Windows 7. Să începem:

Când a fost instalat un program desktop sau o aplicație modernă în Windows 10?

Dacă folosești Windows 10 și vrei să știi când a fost instalat un anumit program de desktop sau o aplicație Windows universală, cea mai simplă metodă este să o faci prin intermediul aplicației Setări. Începe prin a o deschide: apasă pe scurtătura sa din Meniul Start, sau urmează una dintre metodele pe care le-am descris aici: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10.

Apoi, în aplicația de Setări, apasă pe Sistem.

În stânga ferestrei, apasă pe Aplicații și caracteristici.

După un scurt timp, partea dreaptă a ferestrei va fi populată cu toate programele desktop și cu toate aplicațiile universale pe care le ai instalate în Windows 10.

Derulează până când găsești programul sau aplicația Windows universală pentru care vrei să știi data de instalare. Apoi, uită-te la informațiile afișate în dreapta sa. Acolo vei vedea dimensiunea și data de instalare. De exemplu, în captura de ecran de mai jos, poți vedea că am instalat VLC media player în 03.08.2016. Chiar este atât de simplu!

Tare, nu? Dar nu te grăbi! Mai sunt și alte metode de a afla când a fost un program instalat, iar ele presupun utilizarea Panoului de control sau a Windows/File Explorer. Citește următoarea secțiune a acestui ghid și le vei afla. Însă trebuie să știi că aceste metode nu vor funcționa în cazul aplicațiilor moderne universale - ele merg doar pentru programele desktop tradiționale.

Când a fost instalat o anumită aplicație desktop în Windows (10, 8.1 sau 7)?

Dacă vrei să vezi când a fost instalat un anumit program desktop, există două metode rapide pe care le poți folosi. Mai întâi, deschide fereastra Programe și Caracteristici sau vechea Adăugare sau eliminare programe. Poți face acest lucru mergând la ”Panou de control -> Programe -> Programe și caracteristici”.

În lista cu toate programele instalate caută-l pe cel pentru care vrei să știi data instalării și selectează-l. Apoi, în partea dreaptă, vei găsi coloana numită ”Instalat pe”. În ea, vei vedea data instalării programului respectiv.

Cea de-a doua metodă este să deschizi File Explorer în Windows 10 sau Windows 8.1, sau Windows Explorer în Windows 7. Apoi, mergi la folderul Fișiere program și caută subfolderul în care a fost instalat programul. Dă clic dreapta pe linia cu detaliile afișate pentru fiecare folder - linia cu Nume, Data modificării, Tip, etc. În meniul nou deschis, selectează opțiunea Data creării.

Va fi astfel afișată o nouă coloană de detalii, coloană numită Data creării. Această coloană este locul unde este menționată data instalării fiecărui program.

Când a fost instalată o aplicație touch în Windows 8.1?

Dacă folosești Windows 8.1 și vrei să știi când a fost instalată o anumită aplicație universală, mai întâi deschide Magazinul Windows. Dacă ai nevoie de puțin ajutor pentru a învăța să îl folosești, citește acest tutorial: Prezentare Windows 8: Ghidul complet pentru Magazinul Windows.

În Magazin, apasă pe butonul Cont din partea de sus a ecranului. Apoi, apasă pe aplicațiile mele.

Va fi afișată o listă cu aplicații Windows 8.1. La început, Magazinulafișează aplicațiile pe care le-ai achiziționat dar care nu au fost instalate pe PC-ul pe care îl folosești acum.

Pentru a modifica lista, apasă pe filtrul de aplicații. Apoi, selectează aplicațiile instalate pe dispozitivul pe care îl folosești acum.

Toate aplicațiile care au fost instalate sunt afișate acum, chiar și cele care poate nu mai sunt instalate în prezent. Pentru fiecare aplicație poți vedea numele, achiziția (chiar și aplicațiile gratuite sunt listate ca fiind achiziționate) și data de instalare, precum și starea sa actuală: instalată sau nu.

Asta a fost tot! Acum știi când a fost instalată fiecare aplicație.

Concluzie

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost utile. Dacă știi și alte metode de a afla când a fost instalat un program sau o aplicație universală din Windows, nu ezita să ni le spui într-un comentariu, mai jos. Cu siguranță comentariile voastre vor fi utile și altor cititori.