Conectează-te la un PC cu Windows folosind aplicația Conexiune Desktop la distanță

Dacă folosești un calculator cu Windows, te poți conecta la un alt calculator folosind instrumentul Conexiune desktop la distanță. Această aplicație îți permite să folosești toate resursele calculatorului gazdă direct din fața ecranului tău. Cu alte cuvinte, prin acest program poți controla de la distanță un alt calculator cu Windows, prin intermediul propriului dispozitiv. Dacă vrei să afli cum poți face asta, citește în continuare acest articol.

NOTĂ: Înainte de a urma pașii din acest tutorial, verifică dacă dispozitivul sau calculatorul Windows la care te vei conecta are activată opțiunea Conexiune desktop la distanță. Pentru mai multe informații citește acest articol: Cum activezi conexiunile Desktop la distanță, în Windows. De asemenea, datorită faptului că pașii descriși în acest tutorial sunt similari în Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10, majoritatea capturilor de ecran pe care le vom folosi sunt create în Windows 10.

Cum deschizi aplicația Conexiune desktop la distanță

Dacă folosești Windows 7, poți lansa clientul Conexiune desktop la distanță din meniul Start. Navighează la grupul Accesorii și dă clic pe scurtătura Conexiune desktop la distanță.

Dacă folosești Windows 8.1, poți lansa aplicația Conexiune desktop la distanță din ecranul Start. Mai întâi, deschide vizualizare Aplicații. În folderul Accesorii Windows, uită-te după scurtătura Conexiune desktop la distanță și apasă pe ea pentru a lansa aplicația.

O metodă rapidă prin care poți deschide aplicația Conexiune desktop la distanță este să folosești căutarea.

Pentru acest lucru, comută la ecranul Start și scrie cuvântul "distanță". Apoi, apasă pe rezultatul Conexiune desktop la distanță.

Dacă folosești Windows 10, deschide meniul Start și apasă pe Toate aplicațiile.

Apoi deschide folderul Accesorii Windows , și uită-te după aplicația Conexiune desktop la distanță , și apasă pe ea pentru a o deschide.

De asemenea, poți folosi caseta de căutare din bara de activități. Scrie cuvântul "distanță" în câmpul de căutare și apoi apasă pe rezultatul corespunzător.

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a-l deschide, o dată ce clientul Conexiune desktop la distanță este lansat, vei putea să scrii numele calculatorului gazdă și te vei putea conecta la el imediat. Totuși, este posibil să vrei să modifici câteva setări mai întâi. Citește secțiunea următoare pentru a afla cum se configurează Conexiunea desktop la distanță.