Cum porneşti Windows 8 & Windows 8.1 direct în modul Desktop

Microsoft nu a oferit nici un fel de suport pentru configurarea Windows 8 astfel încât el să pornească direct în modul Desktop, evitând noul ecran de Start. Pentru că mulţi utilizatori doresc această caracteristică în Windows 8, Microsoft a cedat în cele din urmă şi în Windows 8.1 acest lucru poate fi realizat cu doar câteva clicuri. Iată cum puteţi seta atât Windows 8.1 cât şi Windows 8 astfel încât să pornească direct în modul Desktop.

Cum porneşti Windows 8.1 direct în modul Desktop

NOTĂ: Dacă utilizaţi Windows 8, săriţi peste aceasă secţiune a articolului şi treceţi direct la următoarele. În Windows 8.1, setarea pe care o căutăm se găseşte în fereastra "Proprietăţi pentru bara de activităţi şi navigare" (Taskbar and Navigation properties). Pentru a o deschide, avem la dispoziţie câteva metode. Cea mai rapidă este să mergeţi pe Desktop şi să daţi clic dreapta pe bara de activităţi. În meniul contextual, daţi clic pe Proprietăţi.

Desktop, Start, Windows 8.1

O altă metodă este să deschideţi Panoul de control şi să mergeţi la "Aspect şi personalizare. Aici, daţi clic pe secţiunea "Bară de activităţi şi navigare".

Desktop, Start, Windows 8.1

În fereastra "Proprietăți pentru bara de activităţi şi navigare", daţi clic sau apăsați pe fila Navigare.

Desktop, Start, Windows 8.1

În secţiunea Ecranul Start, bifaţi "Atunci când mă conectez sau închid toate aplicațiile de pe un ecran, se accesează desktopul, nu Start". Vă recomandăm să bifați și setarea care spune "Arată Start pe ecranul pe care îl utilizez atunci când apăs pe tasta siglă Windows", pentru o ușoară accesare a ecranului Start atunci când vă aflați pe Desktop.

Desktop, Start, Windows 8.1

Apoi, mai rămâne doar să daţi clic pe OK. Data viitoare când vă veţi conecta la Windows 8.1, el va porni direct pe Desktop.

Soluţiile pentru Windows 8 nu funcţionează sau au efecte secundare

Multe situri web au oferit soluţii pentru ca Windows 8 să te ducă direct în Desktop. Una dintre puţinele care încă mai funcţionează a fost oferită de prietenii noştri de la How-To GeekHow to Boot to the Desktop & Skip Metro in Windows 8. Totuşi, această soluţie are unele efecte secundare. În primul rând, nu te duce chiar pe Desktop, ci în File Explorer. De asemenea, anumite aplicaţii Windows 8 (de ex. SkyDrive) nu mai funcţionează, deoarece File Explorer este deschis cu permisiuni de administrator. Alte metode şi instrumente care funcţionau pentru versiunile de testare Windows 8, nu mai funcţionează acum deloc.

Soluţia(ile) noastre pentru Windows 8 – fără efecte secundare

Am creat un fişier .exe special, ce trebuie setat să ruleze la conectare. Acest fişier, imediat ce ecranul Start începe să fie încărcat, trimite o comandă pentru ca Desktop-ul să se deschidă. Ca urmare, în câteva secunde, sunteţi redirecţionat automat către Desktop. În clipul de mai jos puteţi vedea cum funcţionează.

Cel mai bun lucru la soluţia noastră este că nu are efecte secundare şi va funcţiona chiar dacă Microsoft ar scoate actualizări care să blocheze pornirea Windows direct în Desktop. De asemenea, avem şi o soluţie alternativă, pe care o puteţi găsi la finalul acestui articol, în cazul în care aceasta nu vă place.

Descărcaţi şi utilizaţi executabilul nostru special pentru Windows 8

Similar soluţiei oferite de How-To Geek, va trebui să programaţi o activitate care să ruleze la fiecare conectare şi lansează fişierul nostru special. Dar mai întâi, descărcaţi arhiva de la finalul acestui articol şi apoi dezarhivaţi-o. Pe ecranul Start scrieţi cuvântul "programare". Daţi clic sau apăsaţi pe Setări pentru a se afişa lista cu rezultatele pe care le dorim şi daţi apoi clic sau apăsaţi pe Programarea activităţilor.

Desktop, Start, Windows 8

În fereastra Task Scheduler (Programare activităţi) daţi clic sau apăsaţi Create Task (Creare activitate). Butonul se găseşte în panoul Acţiuni din partea dreaptă.

Desktop, Start, Windows 8

Se va deschide fereastra Create Task (Creare activitate). În fila General scrieţi un nume pentru această activitate, bifaţi căsuţa pe care scrie "Run only when user is logged on" (Execută numai atunci când se conectează un utilizator) şi în meniul cascadă "Configure for" (Configurează pentru) selectaţi Windows 8. Toate celelalte opţiuni din această filă nu trebuie să fie selectate. Desktop, Start, Windows 8

Apoi mergeţi la fila Triggers (Declanşatori) şi apăsaţi New (Nou).

Desktop, Start, Windows 8

Acum selectăm când va fi rulat executabilul. În meniul cascadă "Begin the task" (Porneşte activitatea) selectaţi "At log on" (La conectare).

Desktop, Start, Windows 8

În secţiunea Settings (Setări) alegeţi Any user (Orice utilizator) şi bifaţi opţiunea Enabled (Activat). Nici o altă opţiune nu trebuie activată. Când aţi terminat, apăsaţi sau daţi clic pe OK.

Desktop, Start, Windows 8

Aşa arată fila Triggers (Declanşatori) după ce aţi configurat declanşatorul.

Desktop, Start, Windows 8

Pages

AtașamenteMărime
304.65 KB
Despre autor: Ciprian Adrian Rusen
Sunt pasionat de tehnologie și lucrez în acest domeniu de mai bine de un deceniu. În cadrul echipei Digital Citizen îndeplinesc rolul de editor șef și, pe lângă munca editorială pentru acest sait, sunt autor al mai multor cărți publicate internațional, cărți ce au fost traduse în 12 limbi. În 2014 am fost recunoscut de Microsoft pentru expertiza mea tehnică și munca în comunitatea utilizatorilor de soluții Microsoft, cu titlul de MVP - Windows Consumer Expert.