Cum să personalizăm fundalul desktop-ului în Windows

În acest articol, vă vom arăta cele mai importante detalii în ceea ce privește schimbarea fundalului desktop-ului. Vom include: cum să personalizați fundalul desktop-ului, cum să setați una sau mai multe imagini ca fundal, cum să setați Windows 7 pentru redarea automată a fundalului la intervalele de timp dorite și ordinea în care doriți ca acestea să apară. Vă vom arăta, de asemenea, ce opțiuni aveți în ceea ce privește poziționarea imaginii de fundal pe ecran și vă vom prezenta o sursă excelentă de imagini de fundal gratuite.

Pentru a personaliza fundalul desktop-ului, trebuie să urmați câțiva pași simpli:

Pasul 1. Primul lucru care trebuie făcut este să avem un folder sau o bibliotecă cu toate imaginile pe care dorim să le utilizăm ca imagini de fundal. Aceasta pentru că nu putem selecta mai multe foldere sau biblioteci, având posibilitatea să utilizăm imagini de fundal numai dintr-o singură locație. Puteți fie să utilizați propriile fotografii, fie să descărcați. O sursă de imagini de fundal interesante este galeria Microsoft cu Fundaluri pentru desktop (tapete).

Pasul 2. Faceți clic-dreapta pe desktop și alegeți Personalizare.

Fundal desktop Windows 7

Pasul 3. Din panoul de control pentru personalizare, faceți clic pe Fundal desktop, situat în partea de jos a ferestrei.

Fundal desktop Windows 7

Pasul 4. Fereastra care tocmai s-a deschis conține toate folderele implicite în care Windows 7 caută imagini de fundal. Pentru a selecta dosarul pe care le-ați creat cu imaginile dvs. de fundal, apăsați butonul Răsfoire, găsiți folderul și selectați-l.

Fundal desktop Windows 7

Pasul 5. În acest moment veți putea vedea toate imaginile din dosarul ales. Puteți deselecta imaginile care nu doriți să apară pe fundal, selectând bifa din colțul din stânga a fiecărei imagini. De asemenea, puteți selecta sau a șterge toate imaginile făcând clic pe butoanele cu același nume.

Fundal desktop Windows 7

Pasul 6. Acum putem alege poziția imaginilor de fundal. Pentru poziționare, avem următoarele opțiuni:

  • Umplere - această opțiune va mări sau reduce imaginea astfel încât să se vadă pe tot desktop-ul. În cazul în care imaginea este mai mică decât desktop-ul, acesta va fi întinsă și, în cazul în care este mai mare, aceasta va fi decupată.
  • Potrivire - cu această opțiune activată, fotografia dvs. va apărea cât mai mare posibil, fără distorsiuni sau tăiere.
  • Extindere - această opțiune va întinde imaginea la aceeași dimensiune ca cea a ecranului. Dacă imaginea este prea mare, acesta va fi micșorată sau, în cazul în care este prea mică, acesta va fi mărită.
  • Cadre - această opțiune va repeta imaginea dvs. astfel încât să umple ecranul. În cazul în care imaginea este mai mare decât ecranul, se va vedea doar partea din stânga sus, restul fiind decupat.
  • Centru - această opțiune va poziționa imaginea în centrul ecranului. În cazul în care imaginea este mai mare, puteți vedea doar mijlocul acesteia, restul fiind tăiate.

Fundal desktop Windows 7

Pasul 7. Opțiunile Potrivire și Centru s-ar putea să nu acopere întregul ecran cu imaginea de fundal. Ca urmare, Windows 7 va afișa o legătură suplimentară, permițându-vă să alegeți o culoare de fundal. Pur și simplu faceți clic pe "Modificare culoare fundal" de sub meniul "Poziția Imagine" și alegeți culoarea dorită. Aceasta va umple spațiul rămas gol de pe ecran cu acea culoare.

Fundal desktop Windows 7

Pasul 8. Una dintre noile caracteristici ale Windows 7 este faptul că imaginea de fundal a desktopului se poate schimba în mod automat la un interval de timp ales. Puteți selecta momentul în care imaginile se vor schimba, făcând clic pe meniul cascadă de sub: "Modificare imagine la fiecare".

Fundal desktop Windows 7

Pasul 9. Aveți posibilitatea să activați, de asemenea, opțiunea de Amestecare. Dacă alegeți să o activați, Windows 7 va alege aleator ordinea în care imaginile sunt prezentate ca fundaluri pentru desktop. Dacă nu selectați această opțiune imaginile vor fi afișate alfabetic, după numele lor.

NOTĂ: Dacă rulați Windows 7 pe un notebook, schimbarea imaginii pentru desktop foarte des poate consuma mai repede bateria dvs. Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să bifați opțiunea: "Atunci când folosiți energia acumulatorului, pauză diapozitiv". Aceasta va opri Windows 7 să schimbe fundalul pentru desktop la intervalul stabilit. Odată ce ați conectat notebook-ul la priză, schimbarea se va relua.

Pasul 10. Când ați ales toate setările dorite nu uitați să faceți clic pe butonul Salvați modificări.

Fundal desktop Windows 7

Concluzii

Personalizarea desktop-ul dvs. în Windows 7 se realizează, după cum puteți vedea, doar prin câteva clicuri. Este foarte ușor să setați imaginile preferate ca fundaluri pentru desktop. În cazul în care ați descoperit o sursă bună de fundaluri pentru desktop, nu ezitați să o împărtășiți lăsând un comentariu.

Despre autor: Crina Neagu
Crina este pasionată de tot ce înseamnă calculatoare încă din primul an de liceu. Datorită pasiunii pentru tehnologie şi datorită studiilor sale în domeniul psihologiei, iubeşte să ajute oamenii să se dezvolte. Este fluentă în tot ce înseamnă Windows, şi îi place să se joace şi cu tot felul de gadgeturi.