Cum se fixează elementele speciale ale Windows 7 în bara de activități

În unul din articolele noastre anterioare am explicat cum se fixează un folder în bara de activități. În acest articol, vă vom arăta cum se fixează în bara de activități folderele speciale din Windows 7, cum ar fi Biblioteci, Computer, Rețea sau chiar elemente specifice din Panoul de control sau din Instrumentele de administrare.

Fixarea categoriilor din Windows Explorer

Pasul 1. Deschideți Windows Explorer și vizualizați principalele categorii din partea stângă a ferestrei: Preferințe, Biblioteci, Computer și Rețea. Pentru a fixa una dintre acestea sau o subcategorie a lor, creați mai întâi o comandă rapidă pe desktop. Cea mai rapidă modalitate de a face acest lucru este să trageți pur și simplu elementul din Windows Explorer pe desktop.

Cu excepția subcategoriilor din Preferințe, puteți face acest lucru cu toate elementele pe care doriți să le fixați. Dacă încercați să faceți acest lucru cu subcategoriile din Preferințe, veți vedea că, dacă trageți elementul pur și simplu, acesta se va muta pe desktop. Acest lucru se întâmplă deoarece subcategoriile din acest folder sunt deja comenzi rapide. Prin urmare, pentru a avea o comandă rapidă a acestor subcategorii pe desktop, trebuie să dați clic dreapta pe folderul dorit, să selectați opțiunea Copiere și apoi dați clic dreapta pe un spațiu gol de pe desktop și să alegeți opțiunea Lipire.

Repetați aceste acțiuni pentru toate elementele pe care doriți să le fixați pe bara de activități.

Pasul 2. Acum, va trebui să creați un nou folder pe desktop. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe spațiul gol de pe desktop, alegeți opțiunea Nou și apoi dați clic pe Folder. Alegeți un nume pentru el, ceva sugestiv, cum ar fi Comenzi rapide, pentru că în el veți muta toate comenzile rapide pe care le doriți fixate. Mutați toate elementele pe care doriți să le fixați pe bara de activități în noul folder creat și mutați-l într-un loc unde nu îl veți șterge.

Pasul 3. Deschideți folderul, faceți clic dreapta pe primul element pe care doriți să îl fixați în bara de activități și dați clic pe Copiere.

Pasul 4. Duceți-vă înapoi pe desktop, faceți clic dreapta pe spațiul gol, selectați Nou, apoi faceți clic pe Comandă rapidă.

Pasul 5. În fereastra care deschide, lipiți comanda rapidă (Ctrl+V) pe care tocmai ați copiat-o. Astfel se va adăuga calea spre comanda rapidă.

Pasul 6. Adăugați cuvântul explorer în fața căii comenzii rapide, apăsați o dată tasta Spațiu de pe tastatură și faceți clic pe Următorul.

Pasul 7. Introduceți un nume pentru comanda rapidă, de preferință același nume ca cel al elementului pe care doriți să îl fixați la bara de activități. Apoi, faceți clic pe Terminare.

Pasul 8. Acum aveți comanda rapidă pe desktop. Pentru a o fixa pe bara de activități, trageți-o pur și simplu de pe desktop pe bara de activități. Alternativ, aveți posibilitatea să faceți clic dreapta pe ea și să selectați 'Fixare la bara de activități'. După ce elementul este fixat la bara de activități, puteți șterge comanda rapidă de pe desktop. De asemenea, aveți posibilitatea să modificați pictograma implicită cu o alta aleasă de dvs.

Repetați pașii de la 3 la 8 pentru toate comenzile rapide pe care doriți să le fixați.

NOTĂ: Asigurați-vă că nu ștergeți sau mutați folderul în care ați pus comenzile rapide (de ex.: 'comenzi rapide'), deoarece elementele care sunt fixate pe bara de activități nu vor mai funcționa.

Fixarea elementelor din Panoul de control

Înainte de a explica cum se fixează un element din Panoul de control la bara de activități, să vedem cum fixăm Panoul de control în sine. În primul rând, deschideți Panoul de control.

Dați clic dreapta pe pictograma Panoul de control din bara de activități și selectați "Fixare program la bara de activități".

Acum, să vedem cum se fixează pe bara de activități orice element din Panoul de control.

Deschideți Panoul de control și trageți elementul dorit pe desktop. Acest lucru va crea o comandă rapidă pe desktop a acestui element.

Faceți acest lucru pentru toate elementele din Panoul de control pe care doriți să le fixați la bara de activități. Când ați terminat, mutați toate comenzile rapide într-un folder nou sau în folderul Comenzi rapide pe care l-ați creat anterior și urmați exact aceeași procedură ca mai sus, începând cu pasul 3.

Fixarea instrumentelor de administrare

Pentru a deschide Instrumentele de administrare folosiți caseta de căutare a meniului Start, pentru a căuta "instrumente de administrare", sau urmați calea următoare: Meniul Start -> Panou de control -> Sistem și securitate -> Instrumente de administrare.

Toate elementele din Instrumente de administrare sunt deja comenzi rapide, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie salvate într-un alt folder. Pur și simplu faceți clic dreapta pe instrumentul pe care doriți să îl fixați pe bara de activități, selectați Copiere și apoi urmați procedura de mai sus, începând cu pasul 4.

Concluzii

Așa cum probabil ați observat, există o singură regulă simplă care trebuie urmată pentru a face aproape orice element "fixabil" în bara de activități: se creează comandă rapidă, se salvează undeva sigur, pentru a nu fi ștearsă din greșeală, se creează o altă comandă rapidă la această comandă rapidă și se adaugă cuvântul explorer înainte de calea sa. Astfel, aveți o comandă rapidă pe care aveți posibilitatea să o fixați în bara de activități.