Matematica este mai ușoară cu Panoul de intrare expresii matematice

Panoul de intrare expresii matematice este o aplicație introdusă odată cu Windows 7. Scopul său este de a utiliza dispozitive de intrare, cum ar fi ecrane tactile, digitizoare externe sau chiar un mouse, pentru a scrie formulele matematice. Formulele scrise cu Panoul de intrare expresii matematice sunt introduse în documente sub o formă ușor de editat, pentru ca acestea să poată fi modificate ca orice alt tip de text. Acest lucru poate îmbunătăți productivitatea atunci când folosiți formule matematice pentru a crea documente, teme la matematică sau prezentări.

În acest articol vom trece în revistă aplicațiile cu care Panoul de intrare expresii matematice funcționează și vă vom prezenta: unde găsiți Panoul de intrare expresii matematice, cum se folosește în combinație cu alte aplicații, cum se corectează orice formulă sau ecuație și modul în care se configurează Panoul de intrare expresii matematice.

Tipuri de matematici și aplicații care funcționează cu Panoul de intrare expresii matematice

Panoul de intrare expresii matematice funcționează foarte bine pentru matematica de nivel liceal și de colegiu conform programei din SUA. Acest lucru înseamnă că funcționează bine pentru următoarele: aritmetică, calcul, funcții, mulțimi, teoria mulțimilor, algebră, combinatorică, probabilitate și statistici, geometrie, vectori, geometrie analitică în spațiu, logică matematică, axiome, teoreme, definiții și matematici aplicate. Aplicația nu funcționează pentru alte tipuri de matematici sau pentru alte domenii de aplicabilitate cum ar fi chimia.

NOTĂ: Panoul de intrare expresii matematice poate insera doar formule matematice în programe care suportă Mathematical Markup Language (MathML). MathML se regăsește în aproape toate aplicațiile de birou, precum OpenOffice.org, LibreOffice, Microsoft Office 2007 și 2010, precum și în produse software matematice, cum ar fi Mathematica. Prin urmare, Panoul de intrare expresii matematice funcționează cu toate aceste programe.

Unde se găsește Panoul de intrare expresii matematice

Panoul de intrare expresii matematice se găsește deschizând meniul Start apoi Toate programele --> Accesorii --> Panoul de intrare expresii matematice.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7
Pentru aceia dintre voi care prefera linia de comandă, puteți porni aplicația rulând comanda "C:\Program Files\Common Files\Microsoft shared\ink\mip.exe". După ce ați deschis aplicația, veți vedea o fereastră similară cu cea de mai jos.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7

Cum se utilizează Panoul de intrare expresii matematice

În centrul Panoului de intrare expresii matematice, este afișat textul: "Scrieți expresia matematică aici". Aici începeți să scrieți formula matematică. Dacă este necesar, se pot utiliza, de asemenea, instrumentele din meniul din partea dreapta.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7
Când ați terminat, faceți clic pe butonul Inserare și formula va fi automat adăugată în documentul în care doriți.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7
NOTĂ: Nu vă faceți griji dacă formula nu se copiază automat în aplicația dorită. În mod implicit, Panoul de intrare expresii matematice salvează formula în clipboard. Tot ce trebuie să faceți este să selectați opțiunea Lipește (CTRL + V) în acea aplicație și formula va fi introdusă.

Puteți urmări o scurtă demonstrație în clipul de mai jos:

Dacă scrieți formule mai multe într-o singură sesiune, puteți să vă mergeți la oricare dintre ele prin utilizarea meniului Istoric. Faceți clic pe Istoric și selectați una din formulele anterioare pe care doriți să o editați sau să o adăugați din nou în document.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7
După ce formula este încărcată de Panoul de intrare expresii matematice o puteți edita (dacă este necesar) și apoi faceți clic pe butonul Inserare pentru a o introduce în document.

Cum se corectează formulele

Când scrieți o formulă nu ezitați să folosiți și instrumentele disponibile pe partea dreapta a aplicației. Dacă ați făcut o greșeală, se poate rezolva ușor folosind butonul Ștergere. Faceți clic cu guma pe elementul scris greșit și acesta va dispărea.

Sunt cazuri în care Panoul de intrare expresii matematice nu recunoaște foarte corect ceea ce scrieți dvs. Puteți corecta modul în care vă detectează scrisul folosind butonul Selectare și corecție. Faceți clic/selectați elementul pe care doriți să-l corectați și un meniu de tip cascadă cu opțiunile posibile va apărea. Din acest meniu selectați interpretarea corectă și reluați scrisul, făcând clic pe Scriere.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7

Cum se configurează Panoul de intrare expresii matematice

Panoul de intrare expresii matematice oferă foarte puține opțiuni de configurare. Toate acestea pot fi accesate din meniul Opțiuni. Opțiunile sunt foarte clare și vă vor permite să: schimbați poziția butoanelor, vizualizarea sau nu a grilei, afișarea pe ecran a butoanelor tastaturii.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7

Concluzii

După cum puteți vedea din acest tutorial, Panoul de intrare expresii matematice este foarte ușor de utilizat. Beneficiul său principal este faptul că accelerează procesul de lucru atunci când trebuie scrise formule matematice. În loc să folosiți Microsoft Office Equation Editor și să pierdeți destul de mult timp introducând și editând formule matematice, puteți foarte simplu să le desenați în Panoul de intrare expresii matematice și să le adăugați în orice document aveți nevoie. Dacă aveți sfaturi interesante sau scenarii de utilizare pentru Panoul de intrare expresii matematice nu ezitați să le împărtășiți cu noi și cititorii noștri, lăsând un comentariu mai jos.

Descoperă articole:
Despre autor: Crina Neagu
Crina este pasionată de tot ce înseamnă calculatoare încă din primul an de liceu. Datorită pasiunii pentru tehnologie şi datorită studiilor sale în domeniul psihologiei, iubeşte să ajute oamenii să se dezvolte. Este fluentă în tot ce înseamnă Windows, şi îi place să se joace şi cu tot felul de gadgeturi.