Utilizarea BitTorrent pentru partajarea de fișiere – Cum va funcționa?

Începând de astăzi, vom folosi BitTorrent pentru a partaja fișiere de dimensiuni mai mari cu cititorii noștri. Pentru a ne asigura că nu veți avea probleme când descărcați fișierele, ne-am gândit să vă ajutăm. Dacă doriți să stiți tot ceea ce este important de știut despre descărcarea de fișiere prin BitTorrent – citiți acest articol.

Ce este BitTorrent & Cum funcționează?

Ca să cităm Wikipedia: "BitTorrent este un protocol care permite descărcarea rapidă de fișiere folosind o cantitate minimă din lățimea de bandă disponibilă a conexiunii la Internet. Spre deosebire de alte metode de download, BitTorrent maximizează viteza de transfer împărțind fișierul în bucățele și descărcând acele bucățele pe rând de la utilizatorii care le au deja. Acest proces poate face fișierele voluminoase, să poată fi descărcate cu viteze mult mai mari decât este posibil cu protocoale similare."

Datorită eficienței sale, BitTorrent este folosit mai ales pentru partajarea ilegală de conținut cu drepturi de autor: este ușor de folosit, nu supraîncarcă serverele, etc. Cu toate acestea, există și servicii pentru partajarea de torente legale, precum Clearbits, care ajută producătorii de conținut să își distribuie munca într-un mod legal, ieftin și eficient. Începând de astăzi și noi vom folosi Clearbits. Înainte de a începe descărcarea, vă sfătuim să parcurgeți următorul tutorial, publicat de echipa Video Tutorial: Cum descărcăm torrente (fisiere tip BitTorrent). Vă va ajuta să înțelegeți întâi cum funcționează BitTorrent, ce reprezintă trackerele, partenerii, donatorii etc., precum și modul de configurare corectă a clientului BitTorrent.

Un exemplu despre cum să descărcați fișiere via ClearBits

Vom folosi ClearBits în principal pentru a distribui teme pentru Windows 7 și alte fișiere mari. Haideți să vedem cum funcționează, exemplificând cu Tema pentru Windows 7 oferită de Georgiana Gîrboan pentru cititorii 7 Tutoriale. Dacă veți deschide pagina de descărcare a acesteia de pe ClearBits, veți vedea o ceva similar cu imaginea de mai jos. Dați clic pe Torrent file.

Descărcați fișierul torent și apoi deschideți-l cu clientul dvs. de BitTorrent. Noi folosim clientul cel mai popular la momentul acesta - uTorrent.

După ce deschideți fișierul torent, veți fi întrebați unde vreți să fie salvate fișierele conținute de acesta. Selectați locația dorită și apăsați OK.

Descărcarea începe și, după o perioadă de timp, se va termina. Acum puteți folosi fișierele pe care le-am partajat cu dvs.