Windows 8 Step by Step - Cea mai tare carte de Windows 8, lansată internaţional

Windows 8 Step by Step

După un an de muncă, a doua mea carte - Windows 8 Step by Step - este gata. Luna aceasta a fost lansată la nivel internaţional, în ţări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie ori Germania. Deşi nu se găseşte în România, o puteţi comanda pe Internet şi o veţi primi în câteva zile. Nu ezitaţi să citiţi acest articol şi să aflaţi mai multe despre carte, munca depusă şi cum se poate achiziţiona.

Windows 8 Step by Step = Un an de muncă şi recorduri

Dacă cu prima mea carte (Network Your Computer & Devices Step by Step) am reuşit să devin primul român care scrie o carte din prestigioasa serie Step by Step a Microsoft Press, cu Windows 8 Step by Step am reuşit să devin primul român ce scrie un manual de Windows, publicat de Microsoft Press. Până acum, aceste cărţi erau scrise doar de autori din Statele Unite, Canada ori Marea Britanie. Acum există şi un român care scrie astfel de cărţi.

Windows 8 Step by Step - cea mai tare carte de Windows 8

Windows 8 Step by Step a fost un proiect ce a însemnat un an de muncă: testare, scris, testare, scris, îmbunătăţiri, revizuiri, etc. Lucrul la carte a început odată cu lansarea Windows 8 Developer Preview. Cu fiecare nouă versiune de test s-au făcut actualizări şi revizuiri importante. Odată cu versiunea finală a Windows 8, am făcut ultimele teste şi ajustări ale cărţii.

În total, s-au scris peste 780 de pagini iar în proiect au fost implicaţi mulţi oameni, inclusiv Joli Ballew - co-autoarea cărţii. Joli are peste 20 de titluri scrise, este Microsoft MVP (Most Valuable Professional) şi trainer certificat Microsoft.

În proiect a fost implicată şi Marte Brengle (editor la fratele mai mare - 7 Tutorials şi fost editor la Lifehacker), în calitate de corector al capitolelor scrise de mine.

Unde se găseşte Windows 8 Step by Step

Windows 8 Step by Step a fost lansată pentru moment în ţări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie sau Germania. Este este distribuită prin intermediul O'Reilly Media, distribuitor al titlurilor Microsoft Press. Vor urma şi traduceri în alte limbi precum şi distribuirea ei în ţări ce nu vorbesc engleza. Cititorii români o pot comanda pe Internet. Versiunea tipărită este trimisă prin poştă iar cea digitală este descărcată imediat. Cartea se găseşte la următoarele magazine online:

 • O'Reilly Media - cărţile vor fi trimise în România prin intermediul sediului lor din Marea Britanie. De asemenea, versiunea digitală deşi este mai scumpă decât în alte magazine, vă oferă acces la toate formatele populare, fără nici un fel de protecţie la copiere, precum şi actualizări gratuite ale cărţii atunci când se vor rezolva probleme raportate de cititori (tipo-uri, mici greşeli, etc.)
 • Amazon UK - pentru România, Amazon UK este cea mai bună opţiune de a comanda cartea. Transportul pentru România se face rapid şi nu implică costuri vamale.
 • Amazon SUA - pe Amazon.com găsiţi cel mai bun preţ al cărţii. Dacă folosiţi Kindle aici veţi găsi cea mai bună ofertă pentru versiunea digitală. Dar veţi avea acces doar la formatul folosit de Amazon pentru cărţi digitale.
 • Amazon Germania - cartea se poate comanda şi din Germania. Totuşi preţul cărţii este mai mare decât pe Amazon UK.

Ce veţi găsi în Windows 8 Step by Step

Windows 8 Step by Step este un manual uşor de folosit pentru oameni care vor să înveţe cum se foloseşte Windows 8 şi ceea ce are de oferit acest sistem de operare. Teoria din carte este succintă, fără acronime complicate şi termeni greu de înţeles. Totul este explicat într-o manieră prietenoasă şi la tot pasul se găsesc exerciţii pas cu pas, completate de capturi de ecran ce vă vor ajuta să învăţaţi foarte repede Windows 8 şi să nu vă simţiţi intimidat(ă) de acest sistem de operare.

Windows 8 Step by Step - cea mai tare carte de Windows 8

În peste 780 de pagini, veţi învăţa următoarele:

 • Cum se foloseşte noul ecran de Start.
 • Toate noutăţile aduse de Windows 8 în materie de interfaţă şi caracteristici.
 • Să folosiţi cele mai importante aplicaţii Windows 8.
 • Să utilizaţi Windows Store pentru a găsi, cumpăra şi actualiza aplicaţii.
 • Să vă conectaţi calculatorul cu Windows 8 la consola Xbox, pentru a transfera jocuri, muzică, etc.
 • Cum să sincronizaţi fişiere şi directoare folosind SkyDrive.
 • Să folosiţi caracteristicile de control parental incluse în Windows 8.
 • Să utilizaţi caracteristicile de securitate ale Windows 8.
 • Să partajaţi fişiere şi dispozitive în reţea, din Windows 8.
 • Să rezolvaţi probleme comune ce pot apărea pe un calculator sau dispozitiv cu Windows 8.

În Windows 8 Step by Step am reuşit să ridicăm calitatea scrisului şi a exerciţiilor cu un nivel peste cel din prima mea carte - Network Your Computers & Devices Step by Step. Sper că asta se va vedea şi în aprecierile primite din partea cititorilor.

Feedback-ul vostru e binevenit

Vă încurajez să achiziţionaţi această carte, chiar dacă ea nu se găseşte în magazinele din România. Cel puţin versiunea digitală este la un preţ bun şi o veţi primi imediat, fără a fi nevoie să aşteptaţi câteva zile.

După ce o citiţi vă rog să îmi spuneţi ce credeţi. Feedback-ul vostru este foarte important în a îmi îmbunătăţi stilul de a scrie cărţi tehnice. Deja am început lucrul la un nou proiect şi ceea ce îmi spun cititorii despre Windows 8 Step by Step va avea un impact pozitiv asupra următoarei cărţi cât şi asupra calităţii articolelor publicate pe 7 Tutoriale.

Descoperă articole:
Despre autor: Ciprian Adrian Rusen
Sunt pasionat de tehnologie și lucrez în acest domeniu de mai bine de un deceniu. În cadrul echipei Digital Citizen îndeplinesc rolul de editor șef și, pe lângă munca editorială pentru acest sait, sunt autor al mai multor cărți publicate internațional, cărți ce au fost traduse în 12 limbi. În 2014 am fost recunoscut de Microsoft pentru expertiza mea tehnică și munca în comunitatea utilizatorilor de soluții Microsoft, cu titlul de MVP - Windows Consumer Expert.