Cum activezi conexiunile Desktop la distanță, în Windows

Conexiunile Desktop la distanță îți permit să te conectezi la un calculator Windows, prin Internet sau o rețea locală. Atunci când ești conectat prin Desktop la distanță , poți să vezi Desktop-ul calculatorului gazdă și îi poți accesa fișierele și folderele ca și cum ai sta în fața ecranului lui. Acest lucru este util atât pentru administratorii de sistem și echipele de suport tehnic, cât și pentru utilizatorii obișnuiți, care ar putea dori să îți acceseze calculatoarele de serviciu de acasă, sau vice-versa. Dar, înainte de a te conecta, trebuie să activezi conexiunile Desktop la distanță. Iată cum poți să faci acest lucru:

LIMITĂRI : Dacă rulezi Windows 10 Pro sau Enterprise, Windows 8.1 Pro sau Enterprise, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate sau Windows 7 Enterprise, poți să accepți conexiuni Desktop la distanță. În acest tutorial, vei afla cum să activezi conexiunile Desktop la distanță pe calculatorul tău cu Windows, astfel ca apoi el să poată fi controlat de la distanță.

Unde găsești setările pentru conexiunile Desktop la distanță

În Windows 7, Windows 8.1 și în Windows 10, există multe metode de a accesa setările Desktop la distanță , dar una dintre ele funcționează absolut identic în toate aceste trei sisteme de operare: deschide Panoul de control și mergi la Sistem și securitate -> Sistem.

În fereastra Sistem , în coloana din stânga, apasă pe Setări la distanță.

De asemenea, poți să folosești și căutarea. În Windows 7, folosește Meniul Start pentru a căuta expresia acces la distanță și apoi apasă pe rezultatul " Se permite accesul de la distanță la computer ".

În Windows 8.1, mergi pe ecranul Start și începe să scrii cuvintele " se permite accesul ". Apoi, apasă pe rezultatul care spune " Se permite accesul de la distanță la computer ".

Dacă folosești Windows 10, poți să scrii " se permite accesul " în caseta de căutare a Cortanei, de pe bara de activități.

Indiferent de sistemul de operare pe care îl folosești și de metoda pe care ai ales-o, acum se va deschide fereastra Proprietăți sistem , în fila La distanță. Aici vei găsi două secțiuni: Asistență la distanță și Desktop la distanță. Setările care ne interesează pe noi în acest tutorial se află în cea de-a doua.

Mai sus poți vedea cum arată fereastra Proprietăți sistem în Windows 10. Versiunea din Windows 8.1 este aproape identică. În timp ce opțiunile din Windows 7 sunt aceleași, ele sunt puțin altfel organizate și numite, așa cum poți vedea în captura de ecran de mai jos.