Cum amâni Windows 10 Creators Update, în 3 pași

Vrei să amâni instalarea Windows 10 Creators Update? Dacă ai Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, atunci poți să amâni instalarea acestei actualizări, cel puțin pentru patru luni, până în August 2017. Iată cum amâni actualizările de caracteristici, în Windows 10:

NOTĂ: Inițial, am scris acest ghid pentru Windows 10 Anniversary Update. Acum am actualizat articolul pentru noul Windows 10 Creators Update, actualizare care va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 10, gratuit, începând cu 11 Aprilie 2017.

Pasul 1. Deschide aplicația Setări

Mai întâi trebuie să deschizi aplicația Setări din Windows 10. O metodă rapidă pentru a face asta este să apeși pe scurtătura sa din Meniul Start ori să apeși tastele Windows + I de pe tastatură.

Pasul 2. Deschide setările avansate ale Windows Update

În aplicația Setări, apasă pe Actualizare și securitate, iar apoi pe Windows Update.

Aici poți vedea cum funcționează Windows Update pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 și poți să îi accesezi setările avansate.

În partea de jos a fereštrei, apasă pe legătura “Opțiuni avansate”.

Pasul 3. Amână upgrade-urile

Aici poți alege cum se instalează actualizările în Windows 10. Pentru a amâna instalarea Windows 10 Creators Update, bifează opțiunea “Amânați actualizările de caracteristici”.

Acțiunea de mai sus va muta calculatorul ori dispozitivul tău cu Windows 10 în ramura de actualizări pentru business. Această ramură include actualizări de securitate care sunt “la zi” și instalează upgrade-uri importante precum Windows 10 Creators Update doar după ce au fost validate în ramurile de update pentru consumatori, timp de cel puțin patru luni. Drept urmare, nu ar trebui să primești Windows 10 Creators Update cel puțin până în August 2017 sau chiar mai târziu. Acum poți închide aplicația Setări din Windows 10.

Ce faci dacă nu ai Windows 10 Pro, Education sau Enterprise?

Dacă ai versiunea Home de Windows 10, pentru consumatorii de acasă, nu poți amâna update-urile. Drept urmare, fie că vrei, fie că nu vrei, Windows 10 Creators Update se va instala imediat ce este disponibil pentru calculatorul tău, începând cu 11 Aprilie 2017.

De ce nu vrei Windows 10 Creators Update?

Într-un articol recent despre Windows 10 Creators Update, ți-am arătat câteva dintre motivele pentru care se merită să instalezi actualizarea Windows 10 Creators Update. Din moment ce citești acest articol și nu altul, este evident că nu vrei această actualizare. Spune-ne și nouă care sunt motivele care stau în spatele deciziei tale.