Cum anulezi asocierea dintre conturile de Skype și Microsoft în aplicația Skype pentru desktop Windows

După ce ți-am arătat, într-un articol anterior, cum să îți asociezi contul Skype cu cel de Microsoft, ar trebuie să îți explicăm, de asemenea, cum poți să le anulezi asocierea la un moment dat. Nevoia de a acționa în acest sens ar putea fi legată de dorința ta de a asocia contul Skype cu un alt cont Microsoft sau, pur și simplu pentru că nu mai dorești te conectezi la Skype folosind contul tău Microsoft. Indiferent de motivul pentru decizia ta, trebuie să fii foarte atent atunci când anulezi asocierea conturilor deoarece această opțiune este limitată la un număr fix de modificări. Hai să vedem cum poți anula asocierea dintre conturile de Skype și Microsoft în doar câțiva pași simpli.

Notă: Există două puncte de plecare diferite pentru procesul de anulare a asocierii conturilor, fie din aplicația Skype pentru desktop, fie cu ajutorul browser-ului tău favorit. Noi vom vorbi despre ambele scenarii în acest tutorial, în care am folosit capturi de ecran realizate în Windows 10. Totuși, trebuie să știi că informațiile se aplică atât pentru Windows 8.1 cât și pentru Windows 10.

Cum să anulezi asocierea dintre contul Skype și cel de Microsoft folosind aplicația Skype pentru desktop Windows

Începe prin a deschide aplicația Skype pentru desktop și apoi accesează-ți profilul Skype apăsând pe numele tău, în Bara de Stare.

Apoi, apasă pe Gestionează.

Această acțiune va deschide o zonă securizată a saitului Skype în browser-ul tău principal. Aici vei putea să accesezi mai multe opțiuni care permit personalizarea contului tău. Pentru a anula asocierea conturilor tale de Skzpe și Microsoft, derulează în jos, până ajungi la secțiunea Detalii cont. Apoi, în secțiunea Setări și preferințe, apasă pe Setări cont.

În pagina Setările contului vei găsi conturile de Skype și Microsoft afișate unul lângă celălalt. În secțiunea Cont Microsoft vei vedea o opțiune numită Anulați legătura. Pur și simplu apasă pe ea.

După ce ai apăsat pe Anulați legătura, ar trebui să îți apară un mesaj pe ecran. Acesta te va avertiza că posibilitatea de a anula asocierea dintre conturile de Skype și Microsoft este restrânsă la un număr limitat de modificări. Apasă pe Continuare pentru a finaliza procesul de anulare a legăturii dintre conturi.

Ar trebui să apară o notificare în partea de sus a paginii web, care te va informa că cele două conturi nu mai sunt asociate.

Dacă, din păcate, ai atins numărul maxim de anulări ale asocierii cu contul Microsoft, vei primi un mesaj care te va informa despre această problemă. Singura modalitate de a mai elimina asocierea conturilor tale după ce ai primit acest mesaj este să contactezi Echipa de Ajutor Skype. Din păcate, această pagină nu este disponibilă și în limba română.

Cum să anulezi asocierea dintre contul Skype și cel de Microsoft folosind saitul Skype

Este, de asemenea, posibil să anulezi asocierea dintre conturile de Skype și Microsoft fără să deschizi aplicația Skype pentru desktop. Pentru a face acest lucru, va trebui să deschizi browser-ul preferat, să accesezi saitul Skype și să te conectezi cu contul tău.

După ce te-ai conectat pe saitul Skype, pentru a anula asocierea contuului tău Skype de cel Microsoft, pur și simplu urmează aceiași pași pe care i-am arătat în secțiunea anterioară a acestui tutorial.

Concluzie

Sperăm că acest ghid te va ajuta să anulezi asocierea dintre contul Skype și cel Microsoft în aplicația Skype pentru desktop. Trebuie, totuși, să reții că poți anula această asociere a conturilor doar de un număr limitat de ori. De asemenea, fi foarte atent la procesul de anulare a asocierii pentru că acesta oprește integrarea Skype cu Outlook și va diviza contactele fuzionate dintre cele două servicii. Dacă ai întâmpinat probleme în timpul acestui proces, nu ezita să contactezi serviciul de suport al Skype. Ei sunt singurii care pot rezolva astfel de probleme tehnice într-un timp rezonabil.