Cum asculți muzică în stream cu OneDrive și aplicația Muzică Groove

Să ai posibilitatea de a-ți asculta muzica în stream de pe un cont de stocare în cloud, este ceva ce toate marile nume din lumea tehnologiei ne oferă. De exemplu, Google are Google Play Music , iar Apple are Apple Music. Odată cu apariția aplicației Muzică Groove , Microsoft au introdus și ei această opțiune. Acum putem să ne ascultăm colecțiile de muzică în stream, de pe conturile OneDrive. Este o caracteristică foarte faină care îți permite să te bucuri de muzica ta, indiferent de unde te afli și oricând vei vrea. Este, de asemenea, foarte ușor de setat și folosit, așa cum vei vedea din acest tutorial:

Ce ar trebui să știi despre redarea muzicii din OneDrive în stream

Înainte de a putea să îți asculți colecția personală de muzică în stream, via OneDrive și aplicația Muzică Groove , există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le iei în considerare:

  1. Pentru a putea folosi această caracteristică, ai nevoie de un cont Microsoft. Dacă nu ai unul deja, găsești un ghid rapid despre ce este un cont Microsoft și cum poți să îți înregistrezi unul: Întrebări simple: Ce este Windows Live ID sau Contul Microsoft?
  2. Serviciul de streaming pentru muzică nu este disponibil oriunde în lume, ci numai în unele regiuni și țări. Aceste sunt: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia și Statele Unite. Din păcate, acest serviciu nu este încă disponibil în România. Totuși, poți să ocolești această barieră geografică, dacă folosești un serviciu VPN precum CyberGhost.
  3. Pentru a putea folosi serviciul de streaming pentru muzică, va trebui și să accepți termenii de utilizare ai serviciului Xbox. Dacă nu ai făcut deja acest lucru, mergi pe xbox.com , conectează-te și acceptă condițiile de utilizare.
  4. Serviciul OneDrive de streaming pentru muzică suportă următoarele tipuri de fișiere: MP3, M4A (AAC) și WMA. Microsoft ne spune totuși că unele fișiere M4A, cum sunt fișierele AAC Lossless, sau fișierele WMA protejate nu pot fi adăugate la coleția de muzică.
  5. OneDrive are o limită în ceea ce privește numărul de fișiere audio pe care le poate păstra în colecția ta de muzică. Pentru moment, limita este de 50000 de melodii.

Pentru a putea să redai colecția ta de muzică în stream, va trebui mai întâi să o adaugi în contul tău de OneDrive. Există două metode de a face acest lucru: fie folosești folderul OneDrive de pe calculatorul tău cu Windows 10 sau Windows 8.1, fie folosești browser-ul web pe care îl preferi.

Cum adaugi muzică în OneDrive, din Windows 8.1 sau Windows 10

Dacă ai un calculator cu Windows 8.1 sau Windows 10, cea mai rapidă metodă de a adăuga muzică în contul tău OneDrive este să folosești folderul OneDrive. În ambele sisteme de operare, vei găsi OneDrive afișat în lista din stânga ferestrei Explorer.

În folderul tău OneDrive , ar trebui să ai deja un folder implicit numit Music. Dacă l-ai șters la un moment dat, crează-l din nou. Ai grijă să aibă exact numele Music , altfel serviciul de streaming nu va funcționa.

Acum copiază toată muzica pe care vrei să o adaugi la colecția ta OneDrive , în folderul Music.

Windows va începe automat procesul de încărcare al melodiilor tale pe OneDrive. În funcție de cât de mare este colecția ta de muzică, dar și de viteza de încărcare oferită de conexiunea ta de Internet, acest proces ar putea dura destul de mult timp.

Cum adaugi muzică în OneDrive, din browser-ul tău web preferat

Dacă preferi să îți folosești navigatorul web preferat ca să îți adaugi colecția de muzică în OneDrive , mergi la contul tău OneDrive.

După ce te-ai conectat, încarcă-ți toate melodiile pe care vrei să le poți reda în stream, în folderul Music. Poți să tragi pur și simplu fișierele și folderele peste fereastra browser-ului ori să folosești opțiunile de Încărcare din meniul de sus.

Odată ce toate melodiile au fost încărcate în folderul Music din OneDrive , poți să le asculți de pe o multitudine de dispozitive și platforme. Pentru scopul acestui tutorial, în secțiunea următoare îți vom arăta cum poți să îți asculți muzica în stream folosind aplicația Muzică Groove din Windows 10.

Cum îți asculți muzica din OneDrive în stream, folosind aplicația Muzică Groove

Acum că toată colecția ta de muzică se află în cloud, o poți asculta în stream cu ajutorul aplicației Muzică Groove din Windows 10. Pentru a putea face acest lucru, va trebui, evident, să deschizi aplicația. Deschide Meniul Start și apasă fie pe dala Muzică Groove , fie pe scurtătura sa din lista cu Toate aplicațiile.

Când vei deschide aplicația Muzică Groove , ar trebui să îți vezi toate melodiile, indiferent că sunt stocate pe dispozitivul tău sau în colecția de muzică de pe OneDrive.

Dacă vrei să asculți doar melodiile de pe contul tău OneDrive , poți să filtrezi muzica folosind opțiunea În OneDrive.

Și asta este tot! Acum poți să te bucuri de colecția ta de muzică de oriunde te-ai afla, pe orice dispozitiv cu Windows 10, cu ajutorul OneDrive și al aplicației Muzică Groove. Tot ce mai rămâne de făcut este să apeși pe butonul Redare.

Concluzie

După cum vezi, să îți urci toate melodiile preferate în cloud ca să te poți bucura de colecția ta de muzică oriunde te-ai afla, nu este un lucru complicat, deoarece Microsoft a făcut ca tot acest proces să fie unul simplu. În următoarele noastre tutoriale, îți vom arăta și alte metode în care poți să îți asculți muzica de pe OneDrive în stream, cum ar fi din aplicația Xbox Music de pe smartphone-ul tău Windows Phone sau direct din Groove Web Player.

Singurul lucru care ne supără în ceea ce privește opțiunea de redare de muzică în stream oferită de Microsoft este faptul că ea nu este disponibilă global, și e păcat că nici România nu face parte din țările în care serviciul funcționează.