Configurează Windows 10 să descarce actualizări din rețea și de pe internet

În mod tradițional, actualizările pentru orice dispozitiv cu Windows sunt oferite direct de către serverele Windows Update ale companiei Microsoft. Deși aceasta este cea mai sigură metodă de a obține fișiere originale, nu este și cea mai rapidă. Calculatoarele și dispozitivele cu Windows 10 se pot conecta unele la celelalte și pot să transfere actualizările nu doar de pe serverele dedicate Microsoft, ci și de la alte dispozitive cu Windows 10 care au descărcat deja părți din actualizări. În acest tutorial îți vom arăta cum poți să setezi Windows 10 să descarce actualizări din surse multiple, inclusiv din rețeaua locală și de pe internet:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 cu Anniversary Update va fi disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum deschizi Windows Update în Windows 10

Pentru a seta Windows 10 să descarce actualizări din mai multe surse, nu doar de pe serverele Microsoft, trebuie mai întâi să deschizi Windows Update . Pentru a face acest lucru, deschide aplicația Settings (Setări). O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe tastele Windows + I . În aplicația Settings (Setări) , apasă pe Update & security (Actualizare & securitate) .

Prima secțiune este Windows Update și ar trebui să fie deschisă automat. Dacă nu este, apasă pe ea.

Cum setezi Windows 10 să descarce actualizări din mai multe surse

În panoul din dreapta secțiunii Windows Update , apasă pe Advanced options (Opțiuni complexe) .

Fereastra Advanced options (Opțiuni complexe) te lasă să configurezi tot ce se poate seta în ceea ce privește modul de lucru al Windows Update . Prima secțiune de setări este numită "Choose how updates are installed" ("Alege cum sunt instalate actualizările") . La sfârșitul ei, vei găsi o legătură pentru "Choose how updates are delivered" ("Alege cum sunt oferite actualizările") . Apasă pe ea.

Acum am ajuns într-un loc numit "Updates from more than one place" ("Descarcă actualizări din mai multe locuri") . După cum poți să vezi, primul lucru de pe această pagină este un comutator ce îți permite să alegi dacă vrei să " Download Windows updates and apps from other PCs in addition to Microsoft. This can help speed up app and update downloads " ("Descarcă actualizări și aplicații Windows de la alte PC-uri, nu doar de la Microsoft. Acest lucru poate să crească viteza de descărcare a aplicațiilor și a actualizărilor") . Noi îți recomandăm să activezi această opțiune.

Așa cum însăși Windows Update spune, trebuie să știi că, dacă activezi această opțiune, ”PC-ul tău poate săî transmită părți din actualizări și aplicații deja descărcate către PC-urile din rețeaua ta locală, sau către PC-uri de pe internet, în funcție de ce selectezi mai jos” . Citește în continuare pentru a afla care sunt opțiunile pe care le ai pentru descărcarea actualizărilor Windows pe calculatorul sau dispozitivul tău.

În cazul în care comutatorul de mai sus este pe poziția On (Activat) , Windows 10 va descărca actualizări nu numai de pe serverele Microsoft, ci și din alte surse, precum alte calculatoare cu Windows 10 din rețeaua ta locală sau chiar de pe alte calculatoare de oriunde în lume, folosind conexiuni peer to peer , prin Internet.

În mod implicit, Windows 10 activează descărcarea de actualizări numai de pe alte calculatoare din rețeaua locală. Totuși, dacă vrei să descarci actualizări și de pe alte calculatoare Windows 10 de pe internet, selectează "PCs on my local network, and PCs on the Internet" ("Calculatoare din rețeaua mea locală, și calculatoare de pe Internet") .

De acum înainte, dispozitivul tău cu Windows 10 va descărca actualizări nu doar de pe serverele Microsoft, ci și de pe alte calculatoare, fie că sunt conectate la rețeaua ta locală sau la internet. Este alegerea ta!

Concluzie

După cum ai văzut, configurarea unui dispozitiv Windows 10 pentru a descărca actualizări din mai multe surse este un proces ușor. Principalul avantaj al unei astfel de abordări este evident: descărcări mai rapide ale actualizărilor de Windows. În al doilea rând, actualizările majore de Windows 10 sunt oferite în principal prin Windows Update . Din aceste cauze, are sens ca Microsoft să ne ofere moduri noi de a descărca actualizările pe dispozitivele noastre, ocolind serverele lor, care la un moment dat, ar putea să devină suprasolicitate. Îți vei configura PC-ul cu Windows 10 să descarce actualizări de pe internet, sau te simți mai în siguranță să le descarci doar de pe serverele Microsoft? Folosește comentariile de mai jos pentru a ne spune ce părere ai.