Cum descarci și instalezi Internet Explorer 11 pentru Windows 7

Internet Explorer 11 este un punct important de reper în cadrul evoluției Microsoft către un browser modern și rapid, care și-a regăsit forța datorită unor îmbunătățiri la nivelul securității, performanței, confidențialității, precum și conformității cu noi standarde. Utilizatorii Windows 8.1 îl cunosc foarte bine, având în vedere că acest browser este preinstalat pe sistemul de operare menționat. Totuși, în acest tutorial vom vorbi despre versiunea care a fost dezvoltată pentru Windows 7. Internet Explorer 11 pentru Windows 7 este o componentă importantă, disponibilă în Windows Update, instalarea sa fiind recomandată pentru toți utilizatorii. Înainte de a înțelege ce are de oferit acest browser, trebuie, în primul rând, să vedem cum se poate descărca și instala pe calculator.

Acest tutorial va prezenta două metode diferite de instalare ale Internet Explorer 11 pentru calculatoarele care folosesc sistemul de operare Windows 7. Prima dintre acestea se bazează pe utilizarea Windows Update. A doua, însă, implică descărcarea normală a aplicației de pe pagina web oficială a Internet Explorer 11.

Cum instalezi Internet Explorer 11 prin Windows Update

Este de la sine înțeles că aceasta primă metodă este mult mai ușor de folosit pentru a putea instala Internet Explorer. În primul rând, trebuie să accesați programul Windows Update. Pentru a ajunge foarte ușor la opțiunile pentru actualizări folosiți următoarea cale: "Panou de control -> Sistem și securitate -> Windows Update", sau pur și simplu scrieți "windows update" în caseta de căutare din meniul Start.

Mai apoi, trebuie să efectuați o căutare pentru cele mai recente actualizări. În lista de Actualizări opționale ar trebui să vedeți una care se numește Internet Explorer 11 pentru Windows 7. O selectați și apoi dați clic pe OK.

Pentru ca procedura de instalare să înceapă, va trebui să dați clic pe butonul Instalare actualizări. Pentru mai multe informații despre procedura de instalare a actualizărilor, consultați acest articol: Verifică actualizările de Windows disponibile, află ce fac și instalează-le .

După ce Internet Explorer 11 pentru Windows 7, precum și orice alte actualizări selectate, este descărcat, instalarea va începe.

Această nouă procedură de instalare, mult simplificată, se va termina în câteva minute, iar la scurt timp după aceea vi se va cere să reporniți sistemul de operare pentru a încheia întregul proces de instalare. Fișierele și serviciile necesare nu pot fi actualizate dacă sistemul de operare le folosește. Așadar, apăsați butonul Repornire acum din fereastra Windows Update și așteptați până când se face repornirea sistemului.

După ce repornește sistemul veți observa că o scurtătură pentru Internet Explorer 11 a fost adăugată în bara de activități.

Și acesta este noul vostru browser...

Cum instalezi Internet Explorer 11 folosind pachetul de instalare offline

Este, de asemenea, posibil să descărcați manual Internet Explorer 11 pentru Windows 7 și să îl instalați singuri pe computer. Trebuie, mai întâi, să accesați pagina oficială pentru descărcare folosind Internet Explorer 9 sau 10. Aici, vi se va detecta automat versiunea sistemului de operare (32-bit sau 64-bit) și veți primi link-ul adecvat pentru descărcare. Desigur, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos, puteți să alegeți și limba de afișare a browserului.

Dacă utilizați un alt browser, trebuie să selectați care dintre versiunile de Internet Explorer 11 pentru Windows 7 doriți să o descărcați și să o instalați. Această este o situație care va apărea dacă accesați următoarea pagină de descărcare. În această pagină web veți găsi o listă cu limbi de afișare, în ordine alfabetică, din care va trebui să alegeți între versiunile pe 32 de biți sau 64 de biți, iar apoi să apăsați butonul pentru descărcare. Această pagină web are o interfață puțin mai complicată, însă prezintă un mod mai simplu de a găsi atât versiunea dorită cât și limba de afișare.

Evident că puteți utiliza, de asemenea, și primul link de descărcare pe un browser care nu este produs de Microsoft, pentru a vă bucura de procedura automatizată de descărcare. În toate situațiile de mai sus veți primi un executabil de 54,8 MO, care este fișierul propriu-zis de instalare.

Mai apoi, tot ce trebuie să faceți este să rulați programul de instalare abia descărcat. Va apărea imediat o fereastră separată care vă va solicita să confirmați că într-adevăr doriți să instalați Internet Explorer 11 pentru Windows 7 pe computerul vostru. Tipic pentru Microsoft, nu e așa? Dați clic pe butonul Instalare.

Așteptați încheierea procesul de instalare și imediat după aceea vi se va cere să reporniți sistemul de operare. Desigur, mai întâi, asigurați-vă că ați salvat în toate programele care rulează și apoi apăsați butonul Repornire acum.

După repornirea Windows, Internet Explorer 11 pentru Windows 7 ar trebui să fie instalat pe computerul vostru.

Concluzie

După cum puteți vedea din acest tutorial, instalarea Internet Explorer 11 pentru Windows 7 nu este chiar așa de complicată. Avem la dispoziție o instalare simplificată, dar care, din păcate, încă necesită să închideți toate aplicațiile care rulează și, mai apoi, să reporniți sistemul de operare. Dacă aveți probleme sau întrebări legate de acest subiect, nu ezitați să folosiți formularul pentru comentarii de mai jos.