Cum dezinstalezi aplicații de pe un smartphone ori tabletă cu Android

Una dintre cele mai cool chestii pe care le poți face cu un dispozitiv Android este că poți să instalezi oricâte aplicații vrei. Poți avea toate aplicațiile de socializare pe care le folosești în mod curent, aplicația personală de mobile banking, cititorul de coduri de bare pe care îl preferi, organizatorul de fotografii favorit și cinci sau șase playere media, dacă asta te coafează. Poți avea oricâte aplicații dorești, nu există nicio limită. Sau există? Ca să ne exprimăm riguros, nu există o limită fixă pentru acest lucru, dar există întotdeauna limitările hardware - fie spațiul de stocare pe care îl ai disponibil în dispozitivul tău, fie cantitatea de memorie RAM pe care se bazează el. Dă-i înainte și instalează toate aplicațiile de care crezi că vei avea nevoie vreodată în viitor și până la urmă, mai devreme sau mai târziu, vei rămâne fără spațiu de stocare sau fără memorie RAM disponibilă și dispozitivul tău va funcționa din ce în ce mai greu. Ce facem când observăm că smartphone-ul sau tableta noastră răspunde greu comenzilor? Primul pas este să parcurgi lista de aplicații instalate și să le dezinstalezi pe cele pe care nu le mai folosești. Cum dezinstalezi o aplicație, te întrebi? Acest tutorial este pentru tine.

NOTĂ: Pentru acest tutorial am folosit un smartphone Google Nexus 5 pe care rulează Android 5.1.1 Lollipop. Procedura este similară în ceea ce privește toate dispozitivele cu Android, așa că n-ar trebui să ai probleme indiferent ce versiune de Android folosești.

Cum dezinstalezi aplicații dintr-un dispozitiv Android

Cea mai la îndemână cale de a dezinstala o aplicație din smartphone-ul sau tableta ta cu Android este prin aplicația Setări , așa că hai să o pornim. Din ecranul de pornire, apasă pe iconița Aplicații din partea de jos.

Derulează lista de aplicații până ajungi la aplicația Setări și apasă pe ea pentru a o deschide.

Derulează opțiunile până ajungi la opțiunea Aplicații în categoria Personal și apasă pe ea pentru a intra în lista de aplicații instalate.

Odată ajuns aici, vei avea acces la lista tuturor aplicațiilor instalate în dispozitiv, organizate în 3 mari categorii: Descărcate (toate aplicațiile pe care le-ai descărcat și care nu au venit preinstalate în dispozitiv), Rulează (cele care rulează la momentul respectiv) și Toate (care nu are nevoie de nici o descriere).

Foarte probabil, aplicația pe care dorești să o dezinstalezi se află în categoria Descărcate , așa că derulează lista de aplicații descărcate până o găsești și apasă pe ea pentru a-i accesa detaliile.

În pagina de detalii ale aplicației, vei găsi butonul Dezinstalați în colțul din dreapta-sus al ecranului. Apasă pe el pentru a dezinstala aplicația.

O singură confirmare finală a acțiunii și aplicația va dispărea din dispozitivul tău.

După câteva secunde, o mică notificare Dezinstalare finalizată te va anunța în partea de jos a ecranului că acțiunea a fost dusă cu succes la sfârșit.

Și gata, aplicația a fost dezinstalată!

Concluzii

Felicitări! Tocmai ai învățat cum să dezinstalezi orice aplicație de care decizi că nu mai ai nevoie în smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Prea multe aplicații nefolosite îți vor încetini dispozitivul din ce în ce mai mult așa că, din când în când, verifică lista de aplicații instalate și alege-le pe cele pe care le folosești pentru a le păstra și scapă de celelalte. Acum știi cum să le dezinstalezi.

Mulțumim pentru că ați citit ghidul nostru! Adăgați mai jos orice comentarii sau întrebări pe care le aveți și vom face tot ce ne stă în putință pentru a vă ajuta. De asemenea, simțiți-vă liberi să răsfoiți această secțiune din saitul nostru web pentru tutoriale despre activități specifice Android, pentru a vă simplifica viața digitală de zi cu zi.