Cum fixezi un folder pe bara de activități din Windows

Toată lumea fixează aplicații și programe pe bara de activități pentru a avea acces la ele rapid și ușor. Astfel toate aplicațiile preferate ne sunt la îndemână și asta ne face mai productivi. Deși în Windows nu există o opțiune specializată pentru așa ceva, pe lângă aplicații poți fixa și foldere pe bara de activități. Dacă te-am făcut curios, citește mai departe acest articol pentru a afla cu poți fixa foldere pe bara de activități din Windows.

Cum fixezi un folder pe bara de activități

Înainte de toate, trebuie să știi că nu poți pur și simplu să dai clic dreapta pe un folder în File Explorer sau Windows Explorer și să selectezi Fixați la bara de activități, cum este posibil în cazul aplicațiilor. Totuși procesul nu este foarte complicat.

Mai întâi, va trebui să creezi o scurtătură pentru folderul cu pricina, pe Desktop. Fie că folosești Windows 7, Windows 8.1 sau Windows 10, dă clic dreapta pe un spațiu gol pe Desktop, selectează Nou și alege Comandă rapidă.

Apasă Răsfoire și navighează către folderul pe care vrei să-l fixezi, selectează-l și apasă OK.

Acum vei vedea calea către folder în câmpul Locație al ferestrei Creare fereastră rapidă.

Înainte de a apăsa butonul Următorul, va trebui să introduci cuvântul explorer urmat de un spațiu (spațiul e important - dacă nu îl pui, procedura nu va funcționa) înaintea căii folderului.

Apoi ți se va cere să scrii numele scurtăturii. Scrie-l și apasă Terminare.

La final, comanda rapidă va apărea pe Desktop.

Acum trage scurtătura pe bara de activități. Dacă vrei, poți si să faci clic dreapta pe comanda rapidă și să alegi "Fixați la bara de activități", în meniul contextual.

Acum, folderul tău este fixat pe bara de activități.

Odată ce ai fixat scurtătura, să știi că poți să o ștergi liniștit de pe Desktop-ul tău. Asta nu va afecta comanda rapidă fixată deja pe bara de activități.

Cum fixezi un folder din Meniul de Start pe bara de activități în Windows 7

Deschide Meniul de Start și mergi către folderul pe care vrei să îl fixezi. Pentru a crea o scurtătură trebuie să ții apăsat butonul Shift, apoi să dai clic dreapta pe folder și să alegi Copiere ca o cale din meniul contextual.

Apoi crează o comandă rapidă, la fel cum am făcut în secțiunea anterioară a acestui articol, doar că în loc să navighezi către folder, pur și simplu apasă Ctrl-V pentru a insera calea pe care tocmai ai copiat-o. Desigur, nu uita să adaugi cuvântul explorer urmat de un spațiu, înainte de apăsa butonul Terminare. Acum fixează scurtătura pe bara de activități cum te-am învățat mai devreme.

Cum schimbi pictograma unei comenzi rapide a unui folder

Din cauza faptului că pictograma unei comenzi rapide a unui folder seamănă cu cea pe care o are Windows/File Explorer, probabil vei dori să o schimbi cu altceva. Acest lucru trebuie făcut înainte de a fixa comanda rapidă pe bara de activități.

Indiferent de versiunea de Windows pe care o folosești, dă clic dreapta pe comanda rapidă, alege Properietăți, deschide panoul Comandă rapidă și apasă Modificare pictogramă.

Lista de pictograme pe care o va afișa Windows-ul este foarte limitată.

Pentru mai multe alternative, schimbă calea cu aceasta: "%SystemRoot%\System32\imageres.dll".

Alege pictograma pe care o preferi și apasă butonul OK.

Pictograma comenzii rapide a fost schimbată. Acum fixează din nou comanda rapidă pe bara de activități și vezi diferența.

NOTĂ: În Windows 7, dacă se întâmplă să ai deschise în același timp atât Windows Explorer cât și comanda rapidă a folderului, din cauza modului în care a fost creată comanda rapidă, aceasta va apărea în bara de activități, grupată cu celelalte ferestre Windows Explorer. Acesta este un alt motiv pentru care este bine să schimbi pictograma.

NOTĂ: Windows 8.1 funcționează puțin diferit. Dacă deschizi o comandă rapidă de folder iar apoi încerci să deschizi File Explorer din bara de activități, vei vedea că pictograma lui File Explorer este deja iluminată. Dacă deschizi mai întâi File Explorer și apoi comanda rapidă, vei vedea două pictograme grupate ca în Windows 7.

Concluzie

După cum vezi, nu este foarte greu de fixat un folder pe bara de activități. Dacă urmezi exact pașii pe care i-am evidențiat mai sus, vei avea toate folderele preferate fixate pe bara de activități, pentru un acces mai rapid. De asemenea, știm că sunt și alte seturi de pictograme foarte interesante pe internet. Dacă știi vreo locație de unde putem descărca iconițe, te rugăm să ne-o împărtășești printr-un comentariu.