Cum instalezi Creators Update astăzi, cu Asistentul de actualizare Windows 10

Microsoft va începe să distribuie Creators Update pentru Windows 10 începând cu 11 Aprilie 2017. Dacă nu ai răbdare până când compania îți va distribui actualizarea prin Windows Update, poți să folosești Asistentul de actualizare Windows, cunoscut și sub numele de Windows 10 Update Assistant, pentru a obține Creators Update chiar acum. Iată cum poți să scapi de așteptare și să îți instalezi Creators Update pe toate PC-urile și dispozitivele cu Windows 10, când vrei tu:

Cum obții Creators Update cu Asistentul de actualizare Windows 10

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a obține Creators Update este să îți deschizi browser-ul web favorit și să vizitezi acest sait: Descărcați Windows 10. Pe el, vei găsi o secțiune numită Actualizați acum și un buton mare și albastru cu același nume. Apasă pe el.

Apăsarea pe butonul Actualizați acum va declanșa descărcarea unui fișier executabil mic, de 6,27 MO, numit Windows10Upgrade9252.exe. Salvează-l undeva pe PC-ul tău cu Windows 10. Orice locație este bună.

Mergi la locația unde ai salvat fișierul executabil și deschide-l.

Dacă ai CCU (Control Cont Utilizator) activat pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, s-ar putea să fie nevoie să confirmi că vrei să rulezi acest fișier - Windows 10 Upgrader.

Asistentul de actualizare Windows 10 se încarcă și îți spune dacă dispozitivul tău rulează deja ultima versiune de Windows 10. Pentru că vrei să instalezi Creators Update, este foarte probabil să nu ai deja ultima versiune, așa că ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos, unde nouă ni se spune că “[...] Acest PC rulează versiunea 14393. Cea mai recentă versiune este 15063. [..]”.

Build-ul 15063 (versiunea 1703) este Windows 10 Creators Update. Apasă pe butonul Actualizați acum din colțul dreapta jos al ferestrei.

Dacă ai un calculator care îndeplinește toate cerințele pentru instalarea Creators Update pentru Windows 10, Asistentul de actualizare Windows 10 va declanșa automat procesele de descărcare și instalare, în câteva secunde. Dacă te grăbești, poți să pornești procesul și manual apăsând pe butonul Următorul.

PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10 va începe să descarce fișierele necesare pentru instalarea Creators Update. Deoarece aceasta este o actualizare mare, sunt multe date care trebuiesc descărcate pe calculatorul tău, așa că va dura ceva până vor fi descărcate toate. Dacă folosești un laptop sau o tabletă, asigură-te că este conectat/ă la priză. Apoi ia-ți o ceașcă de cafea sau de ceai și relaxează-te.

Trebuie știi că dacă te răzgândești și nu mai vrei să descarci Creators Update, poți oricând să apeși pe Anulați actualizarea.

Dacă vei face acest lucru, Asistentul de actualizare Windows 10 va crea o scurtătură pe desktop-ul tău, pe care o poți folosi mai târziu pentru a continua procesul.

După ce toate fișierele necesare pentru Creators Update au fost descărcate pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, Asistentul de actualizare Windows 10 va începe să facă upgrade-ul.

După un timp, vei primi o notificare despre faptul că “PC-ul trebuie să repornească pentru a finaliza actualizarea”. Poți să aștepți 30 de minute până când va fi declanșată actualizarea automată sau să apeși pe butonul Reporniți acum. De menționat este faptul că procesul de actualizare poate să dureze până la 90 de minute.

Când va veni timpul pentru repornire, ori după ce ai apăsat pe butonul de Reporniți acum, vei primi acest mesaj: “Sunteți pe punctul de a fi deconectat”.

La final, după ce PC-ul tău cu Windows 10 repornește, va continua instalarea Creators Update. Tot ce îți rămâne de făcut acum este să aștepți ca ea să fie finalizată.

După ce instalarea este finalizată, Windows 10 Creators Update te întâmpină cu un mesaj de bun venit. Apasă pe Următorul pentru a merge mai departe.

Vei putea să configurezi setările pentru confidențialitatea dispozitivului tău. Verifică ce informații îți cere să utilizeze Windows 10 Creators Update și fă ajustările pe care le consideri necesare. După ce ai terminat, apasă pe Acceptare pentru a continua procesul de instalare.

Windows 10 Creators Update te va întreba și dacă vrei să folosești Cortana sau nu. Selectează opțiunea pe care o preferi, apăsând pe unul din butoanele Not now (Nu acum) sau Use Cortana (Folosește Cortana).

Creators Update include și câteva aplicații pentru Windows 10 pe care Microsoft vrea ca tu să le folosești pentru a te uita la fotografii, pentru a asculta muzică, urmări clipuri video și naviga pe internet. Dacă vrei să folosești Fotografii, Muzică Groove, Filme și TV și Microsoft Edge ca aplicații implicite, apasă pe Următorul. Dacă nu vrei, apasă pe “Vreau să aleg eu aplicațiile implicite” și selectează-le pe cele pe care le preferi.

Apoi vine ultima rundă de așteptare: sunt necesare un minut ori două pentru ca Windows 10 Creators Update să instaleze ultimele actualizări și să facă configurările finale pentru PC-ul tău.

După ce Creators Update a fost instalat, Windows 10 ar trebui să îți spună că versiunea sa este acum 1703, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Pentru a fi sigur, mergi la “Setări -> Sistem -> Despre” și verifică ce scrie la Versiune.

Asta a fost tot! Acum folosești Windows 10 Creators Update.

Concluzie

Creators Update aduce multe caracteristici noi și îmbunătățiri pentru Windows 10, așa că majoritatea utilizatorilor de Windows 10 probabil vor vrea să îl instaleze cât mai curând. Dacă nu ai primit deja actualizarea prin intermediul serviciului Windows Update, acum știi și cum să o instalezi cu ajutorul Asistentului de actualizare Windows 10. Așa cum ai văzut în ghidul nostru, deși durează destul de mult timp să descarci și să instalezi totul, întregul proces nu este foarte complicat.