Cum instalezi aplicații din Magazinul Play în Android

Încă de când sistemul de operare Android a văzut pentru prima oară lumina zilei, aplicațiile au condus ecosistemul dispozitivelor mobile. În zilele noastre, totul este o aplicație în mâinile tale. Fie că știi sau nu știi, folosești aplicații pentru cele mai banale activități de zi cu zi: folosești un browser pentru a naviga pe Internet, un client email pentru mesagerie, aplicațiile proprietare Facebook, Twitter sau LinkedIn pentru a fi la curent cu noutățile prietenilor și colegilor de serviciu, aplicația Instagram pentru a posta o fotografie sau a le vedea pe cele ale prietenilor. Setările telefonului tău se constituie într-o aplicație, chiar și camera foto a telefonului este operată de o aplicație. Un smartphone sau o tabletă fără aplicații ar fi ca un arbore fără frunze (sau o casă fără o pisică, dacă mă întrebați pe mine). Așa că. ce faci dacă vrei să instalezi aplicațiile dorite în dispozitivul tău Android? În acest articol, te vom învăța cum să găsești aplicațiile de care ai nevoie și cum să le instalezi în dispozitivul tău bazat pe Android.

NOTĂ: Pentru acest tutorial am folosit un smartphone Google Nexus 5 pe care rulează Android 5.1.1 Lollipop. Procedura este similară în ceea ce privește toate dispozitivele care rulează Android, așa că n-ar trebui să ai probleme indiferent ce versiune de Android folosești.

Cum instalezi aplicații din Magazinul Play pe un dispozitiv Android

Pentru sistemul său de operare Android, Google a creat un magazin de aplicații denumit Magazin Play. Ca utilizator al sistemului de operare Android, pentru a putea instala o aplicație aprobată de Google în dispozitivul tău, va trebui să folosești Magazinul Play , însă nu vei putea să-l folosești înainte de a configura un cont Google pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Pentru a afla cum să faci acest lucru, citește acest articol.

Înainte de a putea folosi aplicația Magazin Play , evident, va trebui să o pornești, așa că apasă pe inconița Aplicații din ecranul de pornire pentru a o găsi.

Derulează lista de aplicații până găsești aplicația Magazin Play și apasă pe ea pentru a o deschide.

Acesta este magazinul Google pe care îl vei folosi pentru a găsi toate aplicațiile aprobate de Google, gratuite sau comerciale, organizate pe categorii și etichetate corespunzător. Când un producător de aplicații trimite o aplicație în magazinul de aplicații Google, acesta solicită versiunea minimă necesară a sistemului de operare Android și câteva cerințe de sistem necesare pentru ca sistemul să o poată rula. Dacă smartphone-ul sau tableta ta nu îndeplinește aceste cerințe minime, Magazinul Play nici nu-ți va arăta aplicația respectivă, din moment ce nu o poți rula oricum. În cazul răspunsului favorabil, poți răsfoi liber secțiunile, poți verifica alegerile editorilor, poți vizualiza aplicațiile cu cele mai multe descărcări dintr-o anumită categorie sau răsfoi cele mai recente jocuri, albume de muzică sau cărți electronice. În mod implicit, Magazinul Play arată așa:

Pentru scopul acestui tutorial, îți vom arăta pașii necesari pentru a instala aplicația Google Foto. În acest fel, vei învăța cum să cauți aplicația, cum să-i vezi detaliile și cum să o instalezi în dispozitivul tău. Pentru început, va trebui să cauți aplicația, așa că apasă pe câmpul de căutare Google Play din partea de sus a ecranului, pentru a introduce numele aplicației.

Introdu numele aplicației în câmpul de căutare și sistemul va începe căutarea printre aplicațiile disponibile după primele câteva litere introduse. Dacă aplicația pe care o cauți este găsită, va apărea în lista de rezultate împreună cu iconița ei, altfel poți apăsa pe butonul Caută de pe tastatura virtuală pentru a căuta aplicația folosind termenii introduși.

Odată ce căutarea s-a finalizat, apasă pe numele aplicației căutate din lista de rezultate pentru a-i deschide pagina dedicată din Magazinul Play.

Fiecare aplicație are o pagină dedicată în Magazinul Play , unde poți găsi detalii despre ea: descriere, capturi de ecran, cerințe de sistem, recenzii ale utilizatorilor și alte aplicații similare.

Dacă ești în căutare de informații mai detaliate, poți apăsa pe butonul Mai multe de sub descrierea scurtă a aplicației. Când ai terminat de citit descrierea și cerințele, te poți întoarce în pagina aplicației prin apăsarea butonului Înapoi.

Când ești pregătit să instalezi aplicația, apasă pe Instalați în partea dreaptă a ecranului.

Un ecran popup va apărea, oferindu-ți informații despre permisiunile de care aplicația are nevoie pentru a rula corespunzător. Permisiunile sunt modalitatea Google de a se asigura că "știi în ce te bagi". Un browser web, de exemplu, va avea nevoie de permisiunea de Conectare la internet , în timp ce o aplicație pentru navigația GPS va necesita permisiunea de Locație pentru a putea rula. În funcție de aplicația pe care o instalezi, răsfoiește lista de permisiuni de care aceasta are nevoie pentru a te asigura că nu este nici un pericol și când ești gata, apasă pe butonul Acceptați din partea de jos a ferestrei de dialog.

Sistemul continuă cu instalarea aplicației. În funcție de dimensiunile acesteia, acest pas poate dura de la câteva secunde până la câteva minute. Cele mai multe aplicații au nevoie de 10-15 secunde pentru a se instala, așa că așteptarea nu va fi prea lungă. Când aplicația este instalată, îți va fi oferită opțiunea de a o deschide imediat.

Și ești gata! Aplicația este instalată și pregătită pentru tine. În mod implicit, o iconiță a aplicației a fost creată pe ecranul de pornire pentru acces ușor.

Concluzii

Felicitări! Tocmai ai învățat cum să folosești Magazinul Play pentru a căuta o aplicație și a o instala. Lumea nu mai are limite pentru tine acum, libertatea universului digital este în mâinile tale, așa că simte-te liber să explorezi. Dar ai grijă, prea multe aplicații instalate pe dispozitivul tău îl vor încetini din ce în ce mai mult așa că, din când în când, verifică lista de aplicații instalate pentru a vedea pe care le folosești în mod curent și de care nu mai ai nevoie.

Mulțumim pentru că ați citit ghidul nostru! Adăgați mai jos orice comentarii sau întrebări pe care le aveți și vom face tot ce ne stă în putință pentru a vă ajuta. De asemenea, simțiți-vă liberi să răsfoiți această secțiune din saitul nostru web pentru tutoriale despre activități specifice Android pentru a vă simplifica viața digitală de zi cu zi.