Cum îți conectezi contul Google la un dispozitiv Android

De câțiva ani deja, copilul-geniu al lui Google, sistemul de operare destinat dispozitivelor mobile Android, a câștigat din ce în ce mai multă popularitate printre utilizatorii de smartphone-uri și tablete din lume. Motivele sunt numeroase, unul dintre ele fiind faptul că încă de la început, Android a fost (și continuă să fie) unul dintre cele mai versatile sisteme de operare din domeniu. Orice ai vrea să faci în Android, este foarte probabil să existe o facilitate creată special pentru asta sau, dacă nu există o facilitate a sistemului, cu siguranță găsești o aplicație care să o îndeplinească. Dar fără un cont Google setat în sistemul de operare Android al dispozitivului respectiv, aceste facilități și aplicații nu sunt accesibile. Android se bazează pe contul tău Google pentru a face tot ceea ce poate face pentru tine. Așa că dacă vreți să aflați cum să conectați contul vostru Google cu un dispozitiv Android, citiți acest tutorial pentru a învăța.

NOTĂ: Pentru acest tutorial am folosit un smartphone Google Nexus 5 pe care rulează Android 5.1.1 Lollipop. Procedura este similară în ceea ce privește toate dispozitivele care rulează Android, așa că n-ar trebui să ai probleme indiferent ce versiune de Android folosești.

Cum îți conectezi contul tău Google la dispozitivul Android

Toate conturile pe care le aveți conectate cu dispozitivul propriu Android se găsesc configurate în secțiunea Conturi din panoul de Setări , așa că haideți să deschidem această aplicație. Pentru a ajunge la ea, apăsați pe iconița Aplicații din ecranul de pornire.

Derulează lista de aplicații până găsești aplicația Setări și apasă pe ea pentru a o deschide.

Odată ajuns în panoul Setări , derulează lista de opțiuni în jos pentru a ajunge la secțiunea Personal , unde vei găsi opțiunea Conturi. Apasă pe ea pentru a deschide lista de conturi.

Aici vei găsi toate conturile configurate pentru dispozitivul tău, împreună cu opțiunea de a configura un cont nou pentru acest dispozitiv. Apasă pe Adaugați un cont pentru a deschide dialogul de configurare al unui cont nou.

Pe următorul ecran sunt listate toate tipurile de conturi pe care le poți configura în dispozitiv, în funcție de aplicațiile pe care le ai instalate și de tipul de cont folosit de acestea. Dorim să configurăm un cont Google , așa că alege opțiunea relevantă din listă și apasă pe ea.

Sistemul îți cere detaliile contului tău, începând cu adresa email pe care o ai la gmail.com.

Vom presupune că ai deja un cont Google creat în prealabil, așa că poți introduce adresa de email în câmpul de text corespunzător și apăsa pe butonul Înainte pentru a continua (altfel, poți crea un cont nou Google prin apăsarea butonului Sau creați un cont nou ).

Acum introdu parola ta Google în câmpul de text corespunzător și apasă pe Înainte pentru a continua.

Înainte de a termina configurarea contului, Google îți cere acordul pentru Termenii și condițiile sale și Politica de confidențialitate , așa că acum ar fi un moment bun să te pui la curent cu ele, apoi apasă pe Acceptați pentru a continua.

Ultimul pas pe care trebuie să-l faci pentru a configura contul tău este să completezi formularul referitor la detaliile necesare plăților. Din moment ce acest pas nu este unul obligatoriu pentru scopul acestui tutorial, îl vom sări alegând opțiunea Amintește-mi mai târziu și apăsarea butonului Înainte. Poți completa oricând formularul referitor la plăți prin aplicația Magazin Play după ce termini de configurat contul Google.

Acum vei fi redirecționat către ecranul inițial în care sunt listate conturile, unde poți vedea că noul cont Google a fost configurat în dispozitiv și apare în lista de conturi configurate.

Acum, totul este în regulă și poți utiliza contul tău Google pe care tocmai l-ai configurat în dispozitivul propriu Android.

Concluzii

Felicitări! Tocmai ai învățat cum să configurezi un cont Google pe smartphone-ul sau tableta cu Android, așa că dispozitivul tău este acum complet funcțional. Contul Google pe care l-ai conectat la dispozitivul tău cu Android va fi sincronizat cu cloud-ul Google, ținând evidența tuturor informațiilor legate de acesta, cum ar fi aplicațiile cumpărate și instalate, rețelele Wi-Fi la care te conectezi sau setările personale pe care le preferi în utilizarea dispozitivului folosit. Dacă ai mai multe dispozitive Google conectate cu același cont Google, îți va fi mult mai ușor să sincronizezi toate aceste informații între ele, decât să petreci timp configurând fiecare dispozitiv în parte de fiecare dată când schimbi aparatul.

Mulțumim pentru că ați citit ghidul nostru! Adăgați mai jos orice comentarii sau întrebări pe care le aveți și vom face tot ce ne stă în putință pentru a vă ajuta. De asemenea, simțiți-vă liberi să răsfoiți această secțiune din saitul nostru web pentru tutoriale despre Android, pentru a vă simplifica viața digitală de zi cu zi.