Cum oprești notificările din Windows 10 despre albumele foto generate automat

Poate ai observat că Microsoft a actualizat serviciul de stocare în cloud OneDrive, acesta fiind acum capabil să creeze albume din fotografiile pe care le-ai salvat în el. Deși acest tip de albume generate automat s-ar putea să îți placă, este la fel de posibil să nu te încânte această nouă caracteristică. Până la urmă, este încă într-un stadiu incipient de dezvoltare, iar albume cu nume precum ”Luni, Iulie 25, 2016” probabil că nu îți sunt extraordinar de utile. Din păcate pentru aceia dintre noi care ne organizăm fotografiile exact așa cum ne dorim și care nu vrem să vedem albumele generate automat și nici notificările lor, nu există nicio soluție pentru a opri acest comportament în mod definitv. Dar, ceea ce poți face pentru a fi din nou ”prieten” cu calculatorul tău, este să dezactivezi notificările legate de albumele foto pe care le primești de la aplicația Fotografii din Windows 10. Albumele vor fi încă acolo, dar măcar nu vei mai fi deranjat de notificările despre acestea. Iată cum poți să rezolvi această problemă agasantă:

Ce sunt albumele automate? De ce și când sunt generate albume automate de către OneDrive?

Dacă deții un smartphone cu Android și folosești aplicația Google Photos, probabil că ești obișnuit cu albume foto create automat pentru tine. Această caracteristică a fost disponibilă de ceva timp, iar Microsoft se pare că au observat că lor le lipsesc astfel de opțiuni din OneDrive. Albumele generate automat sunt, evident, un pas pe care Microsoft l-a făcut în direcția îmbunătățirii OneDrive. Conform acestui anunț dintr-o postare de pe un blog Microsoft, începând cu 22 iulie 2016, OneDrive poate să detecteze fotografiile pe care le faci într-o perioadă scurtă de timp și într-o locație anume. Când se întâmplă aceste lucruri, OneDrive selectează cele mai bune fotografii și creează un album cu ele. Pe lângă asta, OneDrive generează albume foto în fiecare luni dimineață, cu fotografiile pe care le-ai făcut în weekend.

Nu contează că ai un smartphone cu Android, iOS sau Windows 10 Mobile, atâta timp cât folosești OneDrive pentru a crea copii de rezervă, această caracteristică este automat activă.

Când este creat un astfel de album în OneDrive și este gata pentru a fi vizualizat, Microsoft îți trimite notificări în aplicațiile Microsoft, inclusiv în aplicația Fotografii din Windows 10 și Windows 10 Mobile.

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, nu poți dezactiva albumele foto generate automat de către OneDrive. Dar… poți să dezactivezi acele notificări enervante pe care le primești pe PC-urile și dispozitivele tale cu Windows 10. Citește următoarea secțiune pentru a vedea cum:

Cum arată notificările despre albumele foto automate din Windows 10

În primul rând, iată cum arată notificările despre albumele foto generate automat, pe care le primești în Windows 10: “Vedeți cele X albume noi!”.

După cum poți vedea în captura de ecran de mai sus, notificările sunt primite prin aplicația implicită Fotografii din Windows 10.

Dacă nu îți plac notificările pe care le primești pentru albumele generate de OneDrive pentru tine, poți să le dezactivezi dacă oprești notificările trimise de către aplicația Fotografii , la fel cum ai opri notificările trimise de către orice altă aplicație din Windows 10.

Am discutat despre acest subiect în detaliu, într-unul din tutorialele noastre anterioare: Cum configurezi și blochezi notificările de la anumite aplicații Windows 10. Însă, dacă nu ai timp să mai citești și acel ghid, iată ce trebuie să faci:

Cum dezactivezi notificările din aplicația Fotografii despre albumele foto generate automat

Deschide aplicația Setări apăsând pe scurtătura sa din Meniul Start.

Deschide categoria de setări de Sistem. În partea din stânga a ferestrei, apasă pe Notificări și acțiuni.

În dreapta ferestrei, derulează până ajungi la secțiunea ”Afișați notificările de la acești expeditori”.

În această secțiune, găsește aplicația Fotografii.

Dezactivează comutatorul din dreapta, pentru a opri notificările trimise de aplicația Fotografii.

De acum încolo, nu vei mai vedea notificări despre niciun album foto generat automat din fotografiile pe care le în aplicația Fotografii și/sau în OneDrive.

Concluzie

Poate că îți plac aceste albume foto generate automat de către OneDrive, dar poate că nu. Dacă te încadrezi în ultima categorie, atunci acest ghid a fost scris pentru tine. Câteodată este mai bine să nu primești notificări despre tot ce ai făcut pe smartphone. Poate că nu vrei ca fiecare persoană de lângă tine să vadă notificările despre fotografiile pe care le-ai făcut în weekend. Tu vei dezactiva aceste notifcări legate de albumele foto automate, sau chiar îți place această nouă caracteristică? Spune-ne opinia ta, în secțiunea de comentarii de mai jos.