Cum partajați fotografii din aplicația OneDrive în Windows Phone 8.1

OneDrive este probabil cea mai importantă aplicație de pe telefonul dumneavoastră Windows Phone și cu siguranță una foarte utilă. Unul din lucrurile pe care le puteți face este partajarea cu alte persoane a fotografiilor făcute cu telefonul. Această facilitate este ușor de folosit, distractivă și utilă. Haideți să vedem cum funcționează.

NOTĂ: Odată cu Windows Phone 8.1, aplicația OneDrive este preinstalată pe telefoanele inteligente cu Windows Phone. Pentru acest articol presupunem că v-ați familiarizat cu caracteristicile de bază, cum ar fi: crearea unui folder, încărcarea unui fișier, etc. Dacă nu, puteți citi acest ghid: Cum folosim OneDrive pentru accesa fișierele din cloud pe Windows Phone.

Cum partajați fotografii cu aplicația OneDrive

Navigați la fotografia pe care doriți să o partajați, folosind aplicația OneDrive.

Deschideți-o prin atingere pe miniatura asociată (în vizualizarea tip album) sau pe numele său, dacă directorul cu fișiere este afișat ca listă.

După ce imaginea este deschisă, apăsați scurt pe aceasta pentru a vedea bara de comenzi din partea de jos, apoi apăsați pe butonul partajare (cele trei puncte într-un cerc).

Mai există o modalitate de a accesa ecranul Partajați: deschideți aplicația OneDrive și navigați până la imaginea pe care doriți să o partajați. În loc de a o deschide, atingeți și apăsați pentru aproximativ două secunde pe miniatura sa ori pe numelele acesteia. Imaginea este selectată (1) iar butonul partajare (2) din bara de comenzi va afișa ecranul Se partajează.

Oricare ar fi metoda aleasă, veți ajunge la ecranul Se partajează, unde aveți patru opțiuni de partajare a fotografiei: invitați persoane, partajați un link, trimitere fișiere și vedeți persoanele cu care ați partajat.

Cum invitați alte persoane să vizualizeze fotografiile voastre prin intermediul aplicației OneDrive

Dacă apăsați pe invitați persoane, va trebui să selectați o persoană de contact sau puteți tasta pur și simplu o adresă de e-mail în prima rubrică de pe ecran. Apoi puteți selecta opțiunea dorită. În funcție de ce doriți, persoanele în cauză vor putea doar să acceseze sau și să editeze imaginea partajată sau dacă aceleași persoane vor trebui să se autentifice sau nu la OneDrive pentru a vedea fotografia:

Pasul final constă în apăsarea butonului trimitere în bara aplicației. În timp ce email-ul (este creat automat în fundal) va fi trimis spre persoanele selectate, permisiunile fișierelor vor fi actualizare automat în contul OneDrive.
Persoanele cu care ați decis să partajați fotografia vor primi un email cu o legătură pentru vizualizare pe OneDrive.

Cum partajați legături web spre fotografii partajate folosind aplicația OneDrive

A doua opțiune de pe ecranul Se partajează permite trimiterea sau partajarea unei legături (link) folosind orice aplicație care este conectată la lista pentru partajare de pe Windows Phone. Cele două legături afișate pe acest ecran vor transfera permisiunile corespunzătoare către destinatari, doar vizualizare sau editare, permițându-le simpla vizualizare ori vizualizare plus drepturi de editare asupra imaginii partajate.

La apăsarea uneia dintre cele două opțiuni, legătura este copiată în memoria volatilă (clipboard). Imediat după aceea se afișează ecranul Partajați, unde puteți alege aplicația pe care doriți să o utilizați pentru a partaja imaginea.

Dacă veți selecta un cont de e-mail din listă, de exemplu, legătura este adăugată în mesaj.

Cum trimiteți imagini folosind aplicația OneDrive

A treia opțiune din ecranul Partajați este să trimiteți efectiv imagini din aplicație. Aceasta va descărca imaginile pe telefon și vă va permite trimiterea lor ca atașament. Capturile de mai jos demonstrează câteva modalități de partajare:

  • Trimiterea de imagini prin e-mail - tastați un mesaj și apăsați butonul trimitere.

  • Trimiterea imaginilor spre postare pe Facebook - tastați un mesaj și apoi apăsați butonul publicare.

  • Trimiterea de imagini la OneNote - adăugați notițe, dacă este necesar, după care totul se salvează automat în OneNote.

Cum gestionați permisiunile de acces pentru imaginile partajate folosind OneDrive

A patra opțiune, "vedeți persoanele cu care ați partajat", vă permite să vedeți cine are acces la fiecare imagine, și să schimbați drepturile de acces individual sau global, pentru toți utilizatorii. De asememenea, veți putea adăuga alte persoane pe lista celor care au acces la imaginile partajate.
Puteți adăuga persoane la această listă prin apăsarea butonului + din bara aplicației.

Apoi editați permisiunile pentru acel utilizator.

Aveți și posibilitatea de a revoca permisiunile tuturor utilizatorilor prin intermediul opțiunii eliminare permisiuni. Nu uitați să apăsați OK pentru salvarea modificărilor.

Concluzie

Partajarea imaginilor cu alte persoane folosind aplicația OneDrive este îmbunătățită în Windows Phone 8.1, pentru a fi o activitate cât mai simplă. Dacă aveți întrebări despre sau probleme legate de ceea ce am arătat în acest ghid, nu ezitați să ne scrieți, folosind formularul de mai jos.