Cum restaurezi fișierele șterse din serviciul OneDrive

Știați că OneDrive are un folder numit Coș de reciclare, la fel ca în Windows? Și, tot ca în Windows, acesta este folosit pentru a stoca fișierele șterse din OneDrive, de pe oricare din dispozitivele folosite cu acest serviciu. Drept urmare, puteți folosi folderul Coș de reciclare pentru a recupera fișierele șterse, atunci când este nevoie. Tot ce trebuie este să folosiți un navigator de internet, pentru a le recupera. Iată cum:

Cum administrează OneDrive fișierele șterse

În mod implicit, OneDrive păstrează fișierele șterse pentru minim 3 zile și un maximum de 30 de zile. Acestea sunt găsit în folderul Coș de reciclare.

În cele mai multe cazuri, fișierele vor fi păstrate pentru 30 de zile. Dacă folderul Coș de reciclare crește suficient de mult încât să ocupe mai mult de 10% din spațiul total de stocare disponibil pe OneDrive, atunci durata de păstrare a fișierelor scade treptat spre cele 3 zile.

Din fericire, spațiul ocupat de fișierele șterse nu este luat în calculul spațiului total de stocare disponibil în OneDrive. Odată șters un fișier, acest nu mai ocupă spațiu în planul vostru de stocare. Putem considera folderul Coș de reciclare un spațiu de stocare adițional, ce oferă un bonus de 10% din spațiul de stocare cumpărat de la OneDrive.

Coșul de reciclare păstrează atât fișierele șterse de pe dispozitivele sincronizate de voi cât și fișierele la care colaborați cu alte personae și sunt șterese de către acestea.

Cum restaurați fișierele șterse de pe OneDrive

Deschideți navigatorul de internet favorit și mergeți la situl OneDrive. Autentificați-vă cu contul vostru Microsoft și conținutul serviciului OneDrive este afișat.

Pe coloana din stânga, în partea de jos, veți găsi o legătură numită Coș de reciclare. Apăsați pe ea.

Este afișată o listă cu toate fișierele șterse în trecut, ce pot fi recuperate. Pentru fiecare fișier, veți vedea numele său, locația inițială, când a fost șters și mărimea sa. De asemenea, în partea de sus veți găsi o bară de unelte cu două opțiuni:

  • "Restaurați toate elementele" - această opțiune restaurează toate fișierele șterse în locația lor originală din OneDrive.
  • "Goliți coșul de reciclare" - golește Coșul de reciclare și toate fișierele șterse nu mai pot fi recuperate, ele fiind pierdute pentru totdeauna.

În cele mai multe cazuri veți dori să restaurați unul sau doar câteva fișiere din cele șterse. Pentru a le restaura, selectați fișierele dorite și apăsați butonul Restaurare în bara de sus.

După câteva secunde, OneDrive vă informează că s-au restaurat elementele selectate din Coșul de reciclare.

Dacă vă uitați în OneDrive, veți vedea fișierele respective la locația lor originală, de unde au fost șterse.

Concluzie

Așa cum ați văzut în acest ghid, este relativ ușor să vă recuperați fișierele șterse din OneDrive, cât timp ele se găsesc în folderul Coș de reciclare. Dacă nu le mai găsiți acolo, înseamnă că ele au fost șterse pentru totdeauna și nu mai pot fi recuperate.