Cum schimbi limba de afișare pentru Outlook.com, Office Online și altele

Unul din cititorii noștri ne-a întrebat cum se schimbă limba folosita de OneDrive și alte servicii Microsoft. El ne-a spus că, contul lui Microsoft și toate serviciile asociate lui (Outlook.com, OneDrive, Office Online) folosesc engleza ca limbă de afișare. El ar dori să folosească limba română atunci când folosește serviciile Microsoft. Am dorit să îi venim în ajutor prin publicarea acestui articol despre cum se schimbă limba utilizată de aceste servicii Microsoft.

Cum se schimbă limba de afișare folosită de Outlook.com

Conectați-vă la Outlook.com folosind datele contului vostru Microsoft.

Când se încarcă inbox-ul, mergeți în partea de jos a ecranului. Depinzând de navigatorul folosit s-ar putea să nu se afișeze imediat și va trebui derulați până la marginea de jos a paginii. Acolo va apărea o bară cu mai multe legături.

Pe această bară veți găsi legături ca Terms (Termeni) sau "Privacy & Cookies" (Confidențialitate și cookies) și de asemenea o legătură care afișează limba utilizată de Outlook.com.

Dați clic sau apăsați această legătură și va apărea pagina Language (Limbă). Aici veși găsi toate limbile care pot fi folosite pentru Outlook.com. Lista este lungă și include limba română.

Selectați limba de afișare dorită și dați clic sau apăsați Save (Salvare) pentru ca schimbarea să fie efectuată.

O altă metodă de a schimba limba folosită de Outlook.com este să apăsați pe butonul Tools (Instrumente) din partea de dreapta sus a ecranului.

Un meniu cu mai multe opțiuni de configurare se va deschide. Aici dați clic sau apăsați Options (Opțiuni).

Pe pagina Options (Opțiuni) dați clic sau apăsați legătura Language (Limbă) din secțiunea Customizing Outlook.com (Particularizarea Outlook.com).

Această acțiune va deschide pagina Language (Limbă) prezentată mai devreme. Selectați limba dorită apoi dați clic sau apăsați Save (Salvare) pentru a finaliza acțiunea.

Cum shimbăm limba de afișare folosită pentru OneDrive și Persoane

Dacă vreți să schimbați limba de afișare folosită de serviciile OneDrive sau Persoane, serviciu care se ocupă de contactele voastre., lucrurile sunt mai simple.

Odată ce v-ați conectat la unul dintre aceste servicii, căutați legătura cu limba afișată în marginea de jos a ferestrei și apăsați pe ea.

Se deschide o mică fereastră cu o listă tip cascadă de unde puteți alege limba dorită.

După ce selectați noua limbă de afișare nu uitați să apăsați Save (Salvare) pentru a o activa.

NOTĂ: În OneDrive marginea de jos nu are o poziție fixă pe marginea ferestrei navigatorului. Dacă sunt multe file deschise s-ar putea să nu vedeți marginea în josul paginii. Nu vă neliniștiți trebuie doar să derulați pagina în jos până o găsiți.

Cum se schimbă limba de afișare folosită de Calendar

Dacă vreți să schimbați limba de afișare folosită de Calendar, mai întâi dați clic sau apăsați legătura din partea de jos a ecranului. Se deschide astfel pagina de Options (Opțiuni).

O altă cale de accesare a aceleiași pagini este să folosiți butonul Tools (Instrumente) din partea de dreapta sus a ecranului. Dați clic sau apăsați pe el pentru a se deschide apoi alegeți Options (Opțiuni).

În pagina Options (Opțiuni), mergeți la secțiunea Language (Limbă). Selectați limba de afișare dorită apoi apăsați butonul Save (Salvare) din partea de jos a paginii.

Cum se schimbă limba de afișare folosită pentr Office Online (Word, Excel și altele)

Schimbarea limbii afișată pentru interfețele Word Online, Excel Online, PowerPoint Online sau OneNote Online poate fi făcută doar când acestea se deschid și înainte de a crea documente noi.

Odată ce ai deschis unul dintre aceste servicii, privește în marginea de jos a paginii. Aici veți vedea o legătură numită Change language (Modificați limba).

O pagină se va încărca cu toate limbile disponibile pentru instrumentul Office pe care îl folosiți. Această listă este diferită de la instrument la instrument.

Dați clic sau apăsați limba de afișare dorită și instrumentul Office se va reîncărca în limba dorită.

Probleme ce pot apărea atunci când se schimbă limba de afișare folosită de servicile Microsoft Online

Când am experimentat cu schimbarea limbii de afișare folosită de diferitele servicii Microsoft, am descoperit lucruri mai complicate decât ne-am fi dorit:

De exemplu, atunci când se schimbă limba în Outlook.com, aceasta se va schimba în toate serviciile Microsoft exceptând Calendarul. Trebuie să schimbăm limba manual și la Calendar pentru a folosi aceeași limbă peste tot.

Când se schimbă limba de afișare a instrumentelor Office Online cum ar fi Word Online sau Excel Online, această schimbare nu este valabilă decât în instrumentul folosit și doar pentru sesiunea respectiva de lucru. Dacă schimbăm limba de afișare în OneDrive, schimbarea are efect și în Office Online pentru toate sesiunile.

Nu am descoperit nicio regulă după care să ne dăm seama cum funcționeză schimbarea limbii în aceste servicii. Se pare că schimbarea limbii de afișare în Outlook.com afectează toate serviciile Microsoft, mai puțin Calendarul.

O altă problemă este că numărul limbilor de afișare suportate este diferit de la serviciu la serviciu. De exemplu, Outlook.com, Word Online și Excel Online au traducere pentru 126 de limbi. Pe de altă parte, Calendarul și OneNote Online au traducere doar pentru 44 de limbi. Acest lucru complică lucrurile când doriți să aveți aceași limbă de afișare pentru toate serviciile. Din fericire, limba română este suportată de toate serviciile online ale Microsoft.

Dacă aveți timp să experimentați, nu ezitați să împărtășiți experiența voastră în comentariile de mai jos.