Schimbă limba de afișare a smartphone-ului sau tabletei tale cu Android

Mulți utilizatori cumpără smartphone-uri și tablete cu Android care au interfața de utilizatare în limba engleză și o vor tradusă în limba nativă, cum ar fi limba română, ungară, germană ș.a.m.d. Din fericire, majoritatea dispozitivelor cu Android oferă suport nativ pentru schimbarea limbii de afișare iar întreg procesul presupune câțiva pași nu foarte dificili. Iată ce ai de făcut dacă vrei să schimbi limba de afișare de pe dispozitivul tău cu Android, din engleză în română sau orice altă limbă:

NOTĂ: Acest ghid a fost verificat pe Android 7 Nougat și Android 6 Marshmallow . Procedura este similară pe toate dispozitivele cu Android, chiar dacă ai o versiune diferită de cele menționate. Ghidul nostru a fost creat pe un smartphone Google Nexus 6P, cu o distribuție curată de Android 7 Nougat.

Pasul 1: Deschide aplicația Settings (Setări)

Primul pas este să deschizi aplicația Settings (Setări) de pe smartphone-ul ori tableta ta cu Android. Poți face asta în mai multe moduri, unul dintre ele fiind apăsarea pe scurtătura Settings (Setări) din lista de aplicații.

Pasul 2: Găsește setările de limbă și introducerea textului

Derulează în jos lista cu setările disponibile până găsești grupul de setări Personal. Aici vei găsi o intrare numită Languages & Input (Limbă și introducerea textului) sub care vei vedea limba activă folosită pentru afișarea sistemului de operare Android.

Apasă pe Languages & Input (Limbă și introducerea textului).

Pasul 3: Adaugă limba de afișare pe care vrei să o folosești

Aici vei vedea toate setările legate de limbă, cum ar fi limba de afișare, verificatorul ortografic, limba folosită pentru tastatură și altele. Pentru început apasă pe prima opțiune din acest ecran: Languages (Limbi).

Pentru a adăuga o limbă de afișare, apasă pe “+ Add a language” (“+ Adaugă o limbă”).

Este afișată o listă cu toate limbile de afișare disponibile pentru dispozitivul tău cu Android. Derulează lista până găsești limba care te interesează și apasă pe numele ei.

Limba aleasă este adăugată la lista cu limbi de afișare active. Dacă vrei să adaugi încă o limbă de afișare în listă, repetă instrucțiunile din această secțiune pentru a adăuga câte limbi vrei.

Pasul 4: Activează limba de afișare dorită

Acum ai adăugat limbile de afișare pe care le vrei folosite. Dar, limba de afișare implicită rămâne tot cea folosită până acum: engleza. Pentru a schimba limba de afișare activă, mută limba pe care vrei să o folosești la vârful listei cu limbi de afișare instalate. Îi poți schimba poziția în listă apăsând și mutând semnul = din dreapta numelui limbii care te interesează.

Când o limbă este mutată în vârful listei, Android începe să o folosească imediat. Când ai terminat, închide aplicația Settings (Setări).

Câteva precizări importante

Atenție, însă! Prin alegerea unei alte limbi de afișare în locul celei implicite, schimbi doar limba în care vor fi afișate meniurile de sistem, lista de aplicații și aplicațiile specifice Google (Contacts/Agendă, Maps/Hărți, Photos/Fotografii, etc.). Aplicațiile din terțe părți pe care le-ai instalat pe smartphone-ul sau tableta ta, pot să ofere sau nu, posibilitatea de a schimba limba de afișare, corespunzător cu limba aleasă pentru sistemul de operare. Chiar dacă aplicațiile tale oferă posibilitatea de afișare într-o altă limbă decât cea implicită, este posibil să fie nevoie să faci această setare în interiorul fiecărei aplicație în parte.