Cum schimbi motorul de căutare implicit în Microsoft Edge

Atunci când cauți ceva pe internet folosind Microsoft Edge, implicit vei vedea rezultatele oferite de motorul de căutare Bing. Chiar dacă Bing este un motor de căutare destul de bun, mulți preferă să folosească Google, Yahoo!, DuckDuckGo sau altele. Dacă vrei să schimbi motorul de căutare folosit de navigatorul web Microsoft Edge, citește acest articol:

NOTĂ: Pentru exemplificare, în acest articol vom schimba motorul de căutare implicit din Microsoft Edge cu Google. Procedura este identică pentru toate motoarele de căutare.

Cum schimbi motorul de căutare implicit în Microsoft Edge

Dacă vrei să schimbi motorul de căutare implicit din Microsoft Edge, mai întâi trebuie să-l adaugi în lista ta de Preferințe.

Deschide navigatorul Microsoft Edge, scrie URL-ul motorului de căutare preferat în bara de adrese și apasă Enter.

Pentru a adăuga acest sait în lista de Preferințe , apasă pe pictograma în formă de stea de pe bara de adrese.

Apoi, apasă butonul Adăugare.

Saitul se află în panoul Preferințe. Acum, apasă butonul Mai multe acțiuni și selectează Setări.

Derulează în jos până la sfârșitul ferestrei, unde vei vedea o secțiune numită Setări avansate. Aici, apasă butonul Vedeți setările avansate.

Derulează din nou în jos, iar în secțiunea Confidențialitate și servicii uită-te după lista derulantă numită “Căutați în bara de adrese cu”. În această listă vei vedea două elemente: Bing ( www.bing.com ) și Adăugare nou. Apasă pe Adăugare nou.

Selectează motorul de căutare preferat și apasă butonul Adăugați ca implicit.

Asta e tot! Acum poți folosi navigatorul Microsoft Edge împreună cu motorul de căutare preferat.

Concluzie

După cum poți vedea, în Microsoft Edge, procesul de schimbare a motorului de căutare implicit este foarte diferit față de ceea ce găsim în alte navigatoare populare, unde acest proces este foarte intuitiv. Totuși, te poți obișnui cu asta. P entru mai multe tutoriale despre Microsoft Edge , citește articolele recomandate mai jos, iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, spune-ne folosind formularul de comentarii.